Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2018.11.06 -1 0 857

"Az érzékelő romolhatott el, vagy az akkumulátor adja meg magát."

 

A riasztóközpontban lévő akkumulátornak semmi köze a vakriasztásokhoz. Ha a billentyűzet kiírja, hogy ideje akkut cserélni, akkor cserélj akkut (a szirénában is!) ennyi a dolgod az aksikkal.

 

A mozgásérzékelő elromlása sem  valószínű, hacsak nem 30 éves már,

habár egy jó érzékelőt is el lehet rontani úgy , pl pókhálózás közben ráütsz egy nagyot a partvissal.

 

Ha egy mozgásérzékelő sok éven át megbízhatóan működik és egyszer csak elkezd sorozatosan rémeket látni, az esetek 99 százalékában annak valamilyen környezeti változás az oka. Gondold végig, hogy az első vakriasztás előtt történt-e valamilyen változás BÁRHOL a lakában: megváltozott szellőztetési szokás, áthelyezett bútor, elhúzott függöny, stb MINDEN apróságot gondolj végig,

akár még olyan furcsaság is előfordulhat, hogy pl a szomszéd szobában húsz centivel arrébb került a kanári kalitkája és arról a délutáni napsütés visszaverődve a nyitott ajtón át pont rávilágít a szomszéd szobában a mozgásérzékelőre.

 

Hívj ki egy tapasztalt riasztószerelőt (pl a távfelügyeleti cégek szertelői sokféle csodával találkoznak), ő valószínűleg meg fogja nézni, hogy az meghülyült érzékelő vezetékbekötő csavarjai jól meg vannak húzva és a fedele jól be van e kattanva és ha itt nem talál hibát, akkor valószínűleg javasolni fogja a lecserélését egy okosabb (kevésbé idegbeteg) érzékelőre.

 

Az NEM megoldás, hogy nem meritek beélesíteni,

ennél még az is jobb, ha hívtok egy szerelőt, hogy gyorsan iktassa ki azt az egy érzékelőt.

 

Az szokott még csodálkozás tárgya lenni, amikor a gazdi em jól állapítja meg, hogy melyik zóna riasztott és nem a tényleges hiba van javítgatva :)

Előzmény: Tommek_83 (856)