V.Gy. Creative Commons License 2018.11.05 0 0 2530

Erre ma kaptam megint egy ugyan olyan levelet mint az elején!

 

Egy fontos kérdés: ajánlott-tértivevényes-aláírós leveleket kaptál-e? (ha ajánlottat, akkor a lentiek rád nem vonatkoznak, akkor sztornó)

 

Mert ha nem, csak simán bedobták, akkor ->kuka mind (nem is kaptad meg, hogy tudnák bizonyítani?), akkor nem komoly a dolog, hanem amolyan bejön-ami-bejön-alapon kiküldöző követelésfelvásárlós cégtől van. Ami annyit azért nem költ rá, hogy ajánlott levél legyen (mert ezrével veszi meg az ilyen követeléseket és küldi a leveleket), hanem sima olcsó levél megy tőlük ki, oszt aki fizet, az fizet (= megszívta), aki nem fizet, az nem fizet (= nem szívta meg).

 

Mondjuk engem ez az "ugyan olyan levelet mint az elején" emlékeztet egy aktuális küzdésre a családban, ami egy német ügyvédi irodával volt, mely iroda német közlekedési cégek behalt követeléseit veszi meg, és nem nagyon lehetett vele értelmesen kommunikálni (sajnos megpróbáltuk), csak küldték a mantrát nem(!)ajánlott(!) levélben, aztán akkor a 4. levélnél mondtam a családnak, hogy csönd!, innentől nem kaptuk meg a leveleiket, és lám, jött még pár levél, persze nem ajánlottan, különféle részletfizetési ajánlattal, meg bírósági fenyegetéssel, aztán elmaradtak a levelek, megunták a pénzköltést erre a nem fizető ügyfélre, akit nem sikerült eléggé megijeszteni a protokoll végigjáratásával sem. Ennek már több éve, azóta nyugi van.

 

Még egy adalék: német szomszédomat, akkor amikor ez folyt, egy fröccsözéskor megkérdeztem, hogy ugyan Németben szokás-e pénzt követelő levelet csak úgy simán kiküldeni? Ááá, dehogy, mondta, nyilván ott is alap az ajánlott, meg a tértivevény. Tehát aki nem így küld pénzkövetelést, az csak ijesztgetésre játszó behajtó - oszt vagy bejön neki, vagy nem.

 

Meg egyébként is alap az életben, hogy a nem ajánlottan érkező (tehát komolytalan) pénzkövetelő levelet kifújta a szél a postaládából, één nem kaptam ilyent. Legyen belföldi vagy külföldi a pénzkövetelő. Senki nem követel pénzt sima levélben! Mármint senki komolyan vehető követelő. Ez alap.

Előzmény: mucsi666 (2527)