s.benőke Creative Commons License 2018.11.05 0 0 76558

Sziasztok,

 

A BUDAFOK-TÉTÉNY BUDAPEST XXII. KERÜLET 4. KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA c. dokumentumban olvastam az alábbi részt :

 

"A kerületben két területen a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése rövid távon megoldandó, mert nagy az elöntési veszélyeztetettség; jelenleg a csapadékvizet lokálisan gyűjtik össze és szikkasztják el vagy a meglévő felszíni adottságoknak megfelelően felszínen vezetik el.

A megoldásra – további egyeztetést igénylő – Tanulmányterv (Koncepció) készítettek 2016-ban49 , ez alapján a fejlesztésekkel érintett utcák:

  • A 7. sz. fő közlekedési út feletti területen a következő utcákban lenne szükség fejlesztésre: Kelenvölgyi út, Kamaraerdei utca, Kenderike utca, Süvöltő utca, Karéj utca, Kőmáli utca, Erdőhegy utca, Elza utca, Meggyes utca, Márta utca, Barátcinege utca, Lídia utca, Meggyvágó utca, Rókales utca, Balatoni út.
  • A Karéj utca és környékén a jelenleg jelentősen veszélyeztetett és a tervezett fejlesztéssel érintett utcák: Őszapó utca, Csér utca, Nádirigó utca, Nyírfajd utca, Dankasirály utca, Kékbegy utca, Cankó tér, Halászsas utca, Fenyőmadár utca Jégmadár utca, Nótafa utca, Királyka utca, Móricz Zs. utca, Budatétényi utca, Háros út, Karéj utca, Füzike utca."


A Karéj u. új házas része érdekel leginkábba, az Őszapó-Füzike által határolt szakaszon + az Őszapó u. Tényleg ennyire problémás ez a rész és egy jobb esőkor hömpölyög/áll a víz? A mélygarázsokba is befolyik, vagy csak az utcára menéshez kell gumicsizma? Van esetleg ilyenről képe valakinek, milyen ekkor az állapot a környéken?

 

Benőke