Noxin Creative Commons License 2018.11.04 0 0 29656

A tükrös rendszerbe bele van kódolva az AF rendszer hibája...mondjuk a fix gyujtotávolságú obikkal nem volt gond, de a 7-esben még microadjust sincs. És persze a legtöbb nem ultrafényerős zoomnál nem észrevehető a hiba, belefér a mélységélességbe.

Én bő négy éve dobtam a fullframe tükrös A850-et az A7 kedvéért és indulásból szinte csak MC/MD obikat használtam, a Kecskeméti utcában a tesztnapra is két-hatom Minolta obival érkeztem :-)

Egy m4/3-on nincsenek a helyén a megszokott gyujtotávolságok se, az A7 pár hét után hozzámnőtt, színháztól elkezdve könyvbemutatókon át bármilyen fényviszonyok közt tudtam vele fotózni, három év után vettem meg az első AF obit hozzá.

Oké, Minolta obikból és másból is csak fixem van, simán kiszolgálják a 24 mpixelt. És az EVF a legjobb királyság, pláne hogy a szemem miatt egy idő után nem láttam jól közelre, igy kínszenvedés volt szemüvegben fotózni aztán levenni ahhoz hogy a képet visszanézzem...De ha nagyon tükröst akarsz akkor az A850/900 vagy a hibrid SLT A77/A99. A Sonynál nincs ezerféle váz apróbb módosításokkal, összesen ha van 15 A bajonettes vázuk, ebből 4 a fullframe. Nekem fél évembe telt a döntés hogy megy a tükrös az addig összegyűjtött minőségi fixobikkal együtt.

 

Előzmény: D-zoli (29655)