Pranit Creative Commons License 2018.10.31 0 0 978

Ha úgy indulsz neki, hogy ez nem egy pihenös nyaralás lesz, hanem azért mész, hogy lásd és megéld a helyet, akkor bele tudod süríteni ennyi idöbe, de legyen a 3 sziget a cél. 

 

Nekem az volt a fixa ideám, hogy milyen vagány lenne körülrepülni a Földet egy nyaralás alkalmával :D így úgy terveztem eredetileg, hogy egyik irány az USA felé, a másik irány Ázsia felé kell legyen, de végül az 5 szigetes megoldással már elég komplikált volt az út, így végül oda és vissza is LA-n keresztül repültünk, de ahogy írták, mi lehúztuk egyben.

FRA-LONDON-LA-TAHITI-HUAHINE volt odafelé, visszafelé FAKARAVA-TAHITI-LA-LONDON-FRA.

 

Odafelé rendben volt, de hazafelé már nagyon a határomon voltam… Odafelé jobbak voltak az átszállási idök, plusz visszafelé Londonban, mikor már majdnem a célnál vagy, jött még egy késés is hozzá…

 

Nem akartunk idöt tölteni LA-ben, mert 1 évvel korábban már jártunk ott (egy nyugati pati körutat tettünk Hawaii-jal kombinálva), és egyébként is úgy voltunk vele, hogy ki tudja eljutunk-e még valaha FP-ba, szerettünk volna ott annyi idöt eltölteni amennyit csak lehet. 

 

Viszont így, hogy egyben repültük le, számunkra egy kicsit még komplikáltabbá tette a dolgot. A lényeg az volt, hogy így egyben repülve, egy légitársaságnál foglalhassuk le az egész utat, hogy bebiztosítsuk magunkat késés esetére, ha valahol nem érnénk el a csatlakozást. Ez a légitársaság pedig csak az Air new Zealand lehetett, ök viszont nem repülnek Frankfurtból, csak Londonból. Így nem tudtunk közvetlenül Frankfurtból LA-be repülni, be kellett iktatnunk egy plusz FRA-London utat.

 

Másik megoldás Párizsból Air France (vagy Air Tahiti Nui), nekik van egy közvetlen járatuk Tahitire, egy 2 órás technikai stoppal LA-ben, de drágább is, és valahogy még Párizst is el kellett volna érnünk (valószínüleg vonattal Kölnböl - mi No-ban élünk), egyszerübb volt a másik verzió. De Mo-ról repülve ez a  verzió is megfontolandó, onnan talán mindegy, hogy Londonba vagy Párizsba repülsz-e átszállni, vagy még a Bécsböl indulás is szóba jöhet.

 

Előzmény: moonwalkr (976)