greczula Creative Commons License 2018.10.29 0 3 49945

Sziasztok,

 

néhány hónap szünet után megint történt előrelépés a 12-es vonalát illetően. Az önálló szakasz gyakorlatilag 90%-ban elkészült, most a különböző hézagokat igyekszünk bepótolni.

A Fő utca - Kajár utca sarkon eltűntek a fehér foltok, a kocsma elé került járda, a pálya másik oldalára pedig parkoló. A Fő utca a valóságban tovább folytatódik, de ezt értelmetlen lenne kiépíteni, szóval a képen látható kényszermegoldáshoz folyamodtam, szerintem azért vállalható.

 

A Pozsony utca és a Károlyi utca sarkát is gatyába ráztam egy kicsit, új járdák kerültek mindkét oldalra, meg lemodelleztem azt a két épületet a jobb oldalon.

 

A 12-14 elosztó előtti szakasz van a legkevésbé készen, moren a hétvégén rendbe szedte ezt a "domboldalt", és elkészült ez a támfal is. A növényzet még hiányzik.

Az újpesti szakaszba eredetileg nem akartunk belenyúlni, aztán végülis sikerült... Itt végül lecseréltük a Könyves Kálmán Gimnázium modelljét egy kicsit szebbre, és megpróbáltuk valósághűbbé tenni a lakótelepet (például a valódiakhoz hasonló panelekkel). Ez sincs még kész, persze lehet, hogy nem is kapunk rá engedélyt, szóval erre majd visszatérünk. Ami a képen nem látszik, hogy egy-két helyen elkezdtük benderes objektumokra cserélni a képen is látható széttöredezett járdákat. Ez egy rendkívül szórakoztató folyamat, csodálom, hogy más miért nem kezdett bele.

 

Ugye a facebookon azt hazudtuk ígértük, hogy idén kiadjuk a pályát. Ez minden valószínűség szerint így is lesz, egyelőre az tűnik biztosnak, hogy a Rákospalota, Kossuth utca - Angyalföld kocsiszín szakasz lesz benne a kiadott csomagban, vagy, ha jó kedvünkben vagyunk (szóval valami csoda folytán elkészül az a rész), akkor lesz hozzá egy kocsiszíni beállás is. Moren elkezdte megfordítani a pályát, de ez a projekt még nagyon kezdetleges fázisban van, úgyhogy mostanában nem publikáljuk majd.