Csimpolya, a keresztvetős néni nagyon jó :)
Magdolnna - várjuk,mi van a tarsolyban.
Én meg ajánlok: Pénteken láttam Az első ember c. filmet, ami Neil Armstrongról szól, a holdraszállás parancsnokáról. Több,mint két órás film és annak ellenére,hogy tudjuk: sikerült a dolog, végig leköti a figyelmet, pedig a holdraszállás technikai részletei, a repülések képei elég sokat tesznek ki a film időtartamából. Amikor kijöttem a moziból, megállapítottam,hogy ezt a történetet mozivásznon érdemes látni először, mert úgy jön ki a monumentalitása, az érzés,hogy a repülés olyan,mintha te is ott lennél a repülőgépben ill. űrhajóban. A másik szál, ami a történetet alkotja,Armstrong személyes tragédiája, 2-3 év körüli pici lánya meghal leukémiában, s ezt nagyon nehezen dolgozza fel, mert beszélni nem tud róla.Ezután jelentkezik a holdprogramba. Bevallom, ez az utóbbi szál megkönnyeztetett, pedig nem a megkönnyeztetés szándékával és módján van feldolgozva, semmi cukrosság, geilség nincs benne. A férfi főszereplő Ryan Gosling, a feleségét Claire Foy játssza, az összes kritika úgy emlegeti őket,mint Oscar-várományosokat, nem érdemtelenül. Szóval péntek óta foglalja el a gondolataim jelentős részét ez a film, örülök neki,hogy láttam és ajánlom is!