medve talp Creative Commons License 2018.10.20 -1 1 8

Te meglepődtél?  legalább egy valamiben Orbán következetes!

 

 

 

Orbán bekerült a nemzetközi bűnözői körökbe

 

 

"Ghaith Rashad Pharaon körözés alatt áll, hogy csalás és sikkasztás vádjával bíróság elé állíthassák az Egyesült Államokban" - írta a 444-nek Eric Watnik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtó- és kulturális tanácsnoka.

 

Magyar Narancs értesülései szerint Ghaith Pharaon köreihez sorolt cég vásárolta meg tavaly októberben a Kútvölgyi út és a Cinege utca közti 573 m²-es lakóterületű villát, ami történetesen Orbán Viktor házával szemben lévő telken fekszik.

Pharaonnak van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közös, élelmiszer-nagykereskedelemben aktív cége is, és annyit érdemes még róla tudni, hogy egykori bankjánál, a Bank of Credit and Commerce International-nél

  • pénzmosás,
  • terrorizmus támogatása,
  • vesztegetés,
  • illegális bevándorlás elősegítése (!) és
  • nukleáris technológiával való visszaélés elkövetését

állapított meg az amerikai szenátus vizsgálóbizottságának egy 1992-es jelentése.

 

Watnik tájékoztatása szerint Pharaon ellen 1991. november 15-én emelt vádat az amerikai szövetségi bíróság Washington, D. C.-i bírósága. Az elfogatási parancsot is aznap adta ki Alan Kay magiszter bíró. "Ez az elfogatóparancs még mindig érvényben van" - írta Watnik. Az azóta eltelt időben csupán bővítették ellene a vádiratot, mely alapján most már legfeljebb 30 év börtönbüntetésre, pénzbírságra és kártalanításra ítélhetik.

 

 

 

Nem a szolgálatok hibáztak azzal, hogy a magyar miniszterelnök egy ekkora kockázatot magában hordozó szaúdi befektető védelmére kelt a parlamentben – mondta egy nemzetbiztonsági forrás az atv.hu-nak, aki szerint Orbán „alulinformált” volt, ami azért megengedhetetlen, mert sokat árthat hazánk nemzetközi reputációjának, ha egy terrorgyanús személlyel üzletelünk.

A Heti Válasz rukkolt elő vele április elején, hogy egy bizonyos Ghaith Pharaon nevű szaúdi olajmágnás egyre több ingatlant vásárol Magyarországon, így például a volt Posta Bank székházat is megvette a József Nádor tér sarkán. A lap szerint az üzletben egy „kormány közeli” cég is felbukkan.

 

Orbán Viktor kijelentette: megvizsgálták a „szóban forgó személy magyarországi tevékenységét” és azt találták, hogy Magyarország számára semmilyen nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent és a magyar törvények maradéktalan betartása mellett végezte eddig Magyarországon a működését”.

Előzmény: András aki jár (-)