ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.20 0 0 297

Évekkel ezelőtt felkértek ennek az egyháznak a vezetésére is, de természetes, hogy nem vállaltam el, hiszen nem voltam soha sem és nem is lehetek ateista.

 


Több eddigi sikertelen próbálkozás után, ismét egy ateista egyház alapításába kezdtek hazánkban. A régebbi kezdeményezésekről én magam is írtam cikkeket, de Czakó Gábor is jelentetett meg publikációkat a Népszabadságban. A régebbi ilyen jellegű kezdeményezések, a kezdeti nagy lelkesedés után átváltott egyesületi formába. Így hazánkban mára már több, legalább három ateista egyesület is működik, de a hivatalosan bejegyzett egyházi formát eddig még nem sikerült végigvinni egyik ilyen csoportnak sem.

A hírről egy nekem írt magánlevélben értesültem, amelyet lerövidített és a lényeget kiemelő formában mellékelten csatolok:

Kedves Cikkíró!

Egy ideje olvasgatom blogját, és örömömre szolgál látni, hogy vannak még olyan emberek hazánkban, akik képesek a posztfedualista gondolatvírusokat a helyükön kezelve, modern emberként gondolkodni. Legutóbbi írásából merítve úgy döntöttem - döntöttünk, hogy ne csak elképzelés maradjon mindez: cselekedjünk! Elkezdtük megszervezni a Magyar Ateista Egyházat. Első célunk a megfelelő mennyiségű "hívő" összegyűjtése, hogy hivatalosan is bejegyezhessük a szervezetet....

üdvözlettel,..          facebook oldalunk címe:

http://www.facebook.com/group.php?gid=44124222204