MMSZoli2 Creative Commons License 2018.10.18 0 0 8972

Letöltöttem, átlapoztam.

Jó anyag, de nem tartalmazott számomra túl sok újdonságot. Leszámítva a tényleg hasznos időzítési diagramokat, és az FLI üzemmódok pontos működését, lényegében csak az üzemmódok pontos bekapcsolása és a memóriatérképek vannak. Ezek benne vannak a Programmer's Reference Guide-ban is.

 

Ha a sprite és pár VIC-II specifikus dolgot kihagyom, akkor egy erős becsléssel kb. 50-60%-át különösebb utánajárásán és egyeztetés nélkül meg tudnám írni, az SVS Ultimate Map, és a Plus/4 fórumok olvasgatásával és a Plus/4 enciklopédiával (http://plus4world.powweb.com/plus4encyclopedia/500027)  kb 70%. Eléggé csapnivaló programozónak tartom magamat, a tudásom inkább elméleti jellegű, ha Valaki ebben benne is van mint programozó, 85-90%-ban ugyanezt meg tudná csinálni.

 

Persze baromi sok szöveget kell beírni, de nekem 2-3 oldal beírása csak ujjgyakorlat. Lehet, hogy ha lement ez az őrület a munkahelyemen, akkor belevágok a C64 doksi alapján egy TED klónba, az év végéig össze tudnék hozni valami hasonlót 60-70%-ban. (sajnos egy lyme kóros kullancscsípés óta néha felcserélem a karaktereket, emiatt a szöveg visszaellenőrzése akár még több időt is vehet igénybe, mint maga a megírás; aránylag olcsón megúsztam a dolgot)