.ETNA. Creative Commons License 2018.10.17 0 0 4977

A 98 évi XXVI. tv-ben ez van:

V. Fejezet A FOGYATÉKOSSÁGI TÁMOGATÁS 22. §  A fogyatékossági támogatás a súlyosan fogyatékos személy részére az esélyegyenlőséget elősegítő, havi rendszerességgel járó pénzbeli juttatás.

 

"A jogosulti kör meghatározása

23. §  (1) Fogyatékossági támogatásra az a 18. életévét betöltött súlyosan fogyatékos, az ellátás igénylésének időpontjában Magyarországon élő magyar állampolgár, letelepedett, valamint bevándorolt jogállású személy, továbbá a magyar hatóság által menekültként, illetve hontalanként elismert személy jogosult, akinek

 

e) a mozgásrendszer károsodása, illetőleg funkciózavara miatt helyváltoztatása a külön jogszabályban meghatározott segédeszköz állandó és szükségszerű használatát igényli, vagy a külön jogszabály szerinti mozgásszervi betegsége miatt állapota segédeszközzel eredményesen nem befolyásolható (mozgásszervi fogyatékos),"

 

 

A felsorolt pontok közül az e) pont vonatkozik a mozgásszervi fogyatékosságra, a többi a vakok, halmozottan fogyatékosok, értelmi fogyatékosok, kromoszóma rendellenesség miatt fogyatékosok stb., csoportját sorolja fel.

 

Ha pl. csak kerettel tudsz járni, vagy ilyesmi, akkor talán .. gondolom, hogy kérnek valami igazolást a szakorvostól is (aki kezel).

Előzmény: jocoka24 (4975)