Yoshida Creative Commons License 2018.10.17 0 0 87371

Sziasztok, segítség kellene, szombaton kezdenénk a homlokzati hőszigetelést, de a lábazati vízszigetelés nincs még meg, a lábazatot kivitelező csapattal viszont tanácstalanok vagyunk a lábazat vízszigetelése miatt.

 

Rétegrend, sávalap, rajta 2 sor zsalukő, ez a szerelőbeton szintje, erre jött a vízszigetelés, majd egy sor Ytong start, majd rá a 25-ös Silka

 

lábazat

 

Odáig tiszta sor, hogy a szerelő beton szintjéig gv40-es lemez lesz kellősítés után felrakva, erre purhabbal az xps, majd dörken, és föld.

 

A gondom az, hogy a sarok után egy terasz lesz, ami egy szintben lesz a padlóval, ami a szerelőbetontól még 24cm-el feljebb lesz. Illetve a járda is ezen a részen a padló szinttel lesz egy magasan.

 

Az ytong start ugyan tesztelve lett, és semmi vizet nem szív fel, de mégis mennyire kellene feljönni a bitumenes lemezzel? A jobbra látható ablak parapet magassága 30cm a végleges padló (és járda) szinttől. Menjen odáig fel? A kivitelező szerint az xps nem fog tartósan odaragadni a bitumenes lemezre, erre a tervező azt mondta, hogy a magasabb részeken lehetne pár dübellel rögzíteni, de a kivitelező szerint akkor meg kb minek oda a vízszigetelés? :)

 

Lenne valami kenhető szigetelése a kivitelezőnek, amire odaragad egyből az xps állítólag, de csak jövő héten lesz meg, mi meg a hosszú hétvégén fel akarjuk rakni a hőszigetelést, és le is lenne hálózva...

 

Van van valami ajánlott kenhető szigetelés, amire tuti odaragad az xps, és mondjuk péntekig be is tudnám szerezni? :)

 

Bármi ötletet szívesen fogadok, legkevésbé azt szeretném, ha a bitmuenes lemez csak a szerelőbeton vízszigeteléséig érne, félek hogy a teraszra csapó eső eláztatná a falat (itt az ytong start a teraszszint alatt lesz!)

 

A szerelőbeton alatt az alaptestig menne 15cm xps, felette pedig lenne 20cm xps járda felett 30cm-ig, utána sima ath-80 20cm-es.