quervo Creative Commons License 2018.10.15 0 1 123

Elolvasva a sok hozzászólást eredetileg azért jöttem, hogy alternatívákat ajánljatok, kihez forduljak, ha elutasítanak. Múlt hétfőn hívtam a Cofidist, miután az OTP nem akarta emelni a folyószámlahitelemet (pont belefértem volna, de ezek a pancserek 20.000-rel kevesebb nettó bért látnak, mint amennyi az átlagom). Úgy döntöttem, hogy akkor menjen a levesbe majd' 2.000.000 Ft-nyi tartozásom innen-onnan, és legyen egy kis szabadon felhasználható összegem. Előbírálat pozitív, elég jó (vállalható) feltételeket kínáltak, másnap hívott a futár, de csak csütörtökön tudtunk találkozni (szerdán is tudtunk volna, de csak olyan idősávban, amikor értekezletem volt). A munkáltatóimon már a rendes bérem látszódott, minden papírom megvolt, lefotózta, elküldte ott helyben, és mondta, hogy kezdődik is a bírálat, de 5-7 munkanappal számoljak. Ijedten láttam, hogy milyen hosszú procedúra tud lenni, szóval felkészültem rá, hogy legjobb esetben is 7 nap lesz ez, tehát ehét pénteken jön válasz, és csak a hosszú hétvége után látok bármit a pénzből, ha látok.

Ehhez képest 20 perce jött a telefon, anyám neve, születési adataim megadása után közölték, hogy megadták a kölcsönt. Nekem eddig ez nagyon baráti, ma utalják a pénzt, elvileg holnap már indul a tiszta lap. Ha beleszámoljuk a szombatot, akkor ez két teljes munkanap, csütörtökkel együtt kettő és fél.

2.300.000 Ft-ot kaptam 7 évre. Kb 20.000-rel csökkennek így a havi kiadásaim. 30 múltam, lassan öt éve dolgozok egy helyen (közalkalmazott vagyok), de sajna idén volt egy pár alkalom, hogy ezt-azt csak a fizu átutalása után tudták levonni tőlem, ráadásul az egyik kártyámról teljesen megfeledkeztem (nem ott lakok, ahova érkezik a postám), így ott 3 havit kellett egyszerre befizetnem. KHR+ nem volt soha ezzel együtt, de kicsit para volt, hogy azt látják, hogy nem vagyok megbízható.

Dobok egy puszit az OTP-nek, és nyargalok át másik bankhoz (Raiffeisen vagy CIB). Erre mindenképp jó volt ez a negatív élmény, a Cofidisben meg abszolút pozitívan csalódtam. Lehet, hogy idén kapták össze magukat, és szerencsém volt, de legyen itt azért egy pozitív példa is. Azt azért senkinek nem kívánom, hogy fiatalon már ilyen helyzetbe kerüljön, hogy hitellel fizeti ki a hitelét, én tanultam belőle.