Törölt nick Creative Commons License 2018.10.07 -3 4 4870

Én látok sértő személyeskedést. A "van ott valami más is" - ha nem vagy képes 2 hetente 10%-ot csökkenteni - megjegyzés számomra sértő, és szerintem egyfajta felsőbbrendű gőg megnyilvánulása. Te magad nyilatkoztál arról, hogy Te is szedsz évek óta tudatmódosító szert - drogot. Ez azt jelenti, hogy nem vagy képes nélkülük élni, nem tudod őket elhagyni. Akkor miért bírálod és bélyegzed meg azt, aki veled szemben arra törekszik, hogy megszabaduljon ezektől, akármilyen lassan is megy neki?

 

Évek óta itt vagy ezen a fórumon.  Te nyomon követhetsz minden egyes hozzászólást? Ha mást is érdekel ez a téma - mert napi szinten szenved és harcol a leszokásért - és tagja leszokó csoportoknak, az meg már túlgondolja a dolgokat, és szinte betegesen foglalkozik a témával? Te mit nem tudsz elengedni, hogy ehhez a csoporthoz láncoltad magad? Én sok esetben segíteni járok ezekbe a csoportokba. Támogatjuk egymást. Erőt merítünk egymásból ezen a sokak számára pokoli úton.  Közben meg megismerjük egymás életét, ami sok esetben sajnos valódi rémtörténet, és erről a legális drogot terjesztők tehetnek.

 

A drog az nem démoni? Minden pszichiátriai szer az, mert komoly függőséget okoz, agyi sérülést, amiből sokan évek alatt gyógyulnak fel, és aminek a rabságából rengeteg ember képtelen szabadulni. Ráadásul ördögi körbe ránt bele, mert a legtöbben nagyon rövid idő alatt elérik a toleranciát, és elvonási tünetektől kezdenek el szenvedni anélkül, hogy bármit is csökkentenének a gyógyszerükön. Így aztán ha nem akarnak szenvedni, növelniük kell az adagot, aminél határ a csillagos ég, meg az Alzheimer, a demencia, az agrofóbia, a megmagyarázhatatlan eredetű szorongások, pánikrohamok, emésztési problémák stb... Hogy ezek rémtörténetek? Sajnos azok. Sok megnyomorított pszichiátriai áldozat mindennapos valósága. A mérgezettség tüneteivel és következményeivel.

 

Fel vagy háborodva, hogy démonizáljuk? Én ördöginek tekintem. De te miért is nem tekinted démoninak? Azért, hogy ne kelljen szembenézned azzal, hogy miért nem tudsz drogok nélkül élni? A "van ott valami más is" elnevezésű seprűvel először a saját portádon kellene sepregetni, és ismeretlenül is nem másokat bélyegezgetni.

 

Hogy az usában nem ez a helyzet? Tucatnyi ember van fent a facebookos csoportokban, akiknek egyik napról a másikra tagadták meg az orvosok a gyógyszerük felírását. Ha nem hiszed el, csatlakozz ilyen csoportokhoz. Sőt vizelet mintát vesznek betegektől, hogy beszedik-e a nekik felírt drogokat, mert a szigorítások miatt virágzik ezeknek a szereknek a feketekereskedelme. Ha pedig nincs benne a vizeletében a szer, börtönbe csukhatják az illetőt...

 

Nekem erre stílusra nincs szükségem, úgyhogy inkább távozok a csoportból.

 

Előzmény: Törölt nick (4866)