kuruxci Creative Commons License 2018.10.05 0 0 14


1. Ha törvényt talán nem is sért ez a megoldás, de valóban abszurd. Szóval nem igazán működőképes elképzelés, ezt te magad is beismerted így jó kérdés miért írtál le direkt hülyeséget. De biztos van rá valami magyarázat. Én hiszek abban, hogy semmi sincs ok nélkül. Ráadásul egy bankszámlán levő összeg növeléséhez nem szükséges más bankszámla számaid ismerni csak azét, amin növelni akarjuk az összeget. Hozzáférési kódját pedig még annak se kell ismerni nemhogy mindkettőnek. Az se biztos hogy attól ha az egyik számlán növekszik az összeg, akkor egy másik számlán csökken. Gondolj pl. a bankpénztárban történő személyes befizetésre. Ekkor nem feltétlenül csökken egy másik számlán a pénz hacsak nem számláról vette fel azt amit befizetett. De megesik, hogy KP-ért dolgozott előtte s abból a pénzből fizet. Még bankszámlájának se kell lennie ehhez.
2. Az első részét leírtam, a második része téves mert a bankszámlák nem szűnnek meg attól, ha valaki fizet róluk, s az se igaz hogy lecsökken az összeg. Legalábbis nem tartósan. Ha a tulajnak van rendszeres jövedelme akkor újra és újra feltöltődik a számla s tud újra utalni. Az igaz hogy ha mindenkinek megszűnik az állása akkor ez a folyamat is megszakad, de ez is elmélet mert munkanélküli segély jár annak akinek egyszer már volt jövedelme. Igaz ez se örökké így van némi valóság alapja annak amit írtál.

3. A bankszámlák tulajdonosai rendszeresen teljesítenek utalásokat. Lehet, hogy te nem, s az is lehet, hogy igazad van s hülyék, ha megteszik, bár szerintem ebben tévedsz. Nem ez a hülyeség definíciója.