Törölt nick Creative Commons License 2018.10.04 0 0 105851

Tehetség mellett nyilván szerepe van annak is, hogy ki mennyire bulldog típus: hagyja-e maga magával is elhitetni, hogy akkor ő most "csak" X.Y. a Z sorozatból, vagy verekszik, hogy elhiggyék végre, hogy bőven nem.

A nőknek gondolom általában ez nem csak azért nehezebb, mert nagy általánosságban kevésbé harciasak, hanem mert pont akkorra ért véget a sorozat, amikor a színésznők életének (nem csak Ivancsics, de Fehér és Frajt is) már nem voltak Júliák, de még nem Dajkák sem: Magyarán középkorú nők lettek, akikre eleve kevesebb szerep íródik, kevésbé őket hívják valamire (nyilván  vannak szórványos ellenpéldák, ha valaki nagyon tehetséges és/vagy dögös és nagyon képes harcolni és nem szegik kedvét a sikertelenségek, akkor képernyőre kerül negyvenen felül is, de ha nem, akkor tényleg egy lesz a sok negyven+-os szerepre váró színésznőből)

Apropó kor: tegnap pasimentes estém volt és belenéztem Trokán új sorozatába a Viasaton.

Ugye, nem csak Trokán a Szomsza vonatkozás, hanem a Szépítésznő is, Sajgál Erika.

És egy pillanatra tök fura volt, mert ő a főszereplő, Gáspár Kata (félmondat kitérő, hogy mennyire hasonlít tök egyszerre mindkét szülőjére, hihetetlen, egyszer Gáspár Sándort, aztán rögtön utána Bánságit látom benne) anyjának a barátnője. A barátnőt Pápai Erika játsza, aki első blikkre jóval fiatalabbnak gondoltam, mint Sajgált, aztán kiderült, hogy szinte teljesen egyidősek.... Na, ehhez képest ugye Trokán Pápai férje, aki viszont azért egy bő tízessel idősebb nála, de abszolút nem zavaró, mert ennyi korkülönbség simán lehet egy házasságban, másrészt Trokán tényleg irtó jól néz ki (nem csak a korához képest), akár hatvanon inneninek is lehet nézni.

Azt mondjuk nem értettem, miért dicsérték annyira az alakítását, eddig nem szerepe nem volt, mikor képernyőn volt, akkor is csak a szuper jól szituált, menő orvost kellett hoznia, melyet nagyrészt önmagában elintézett a fentebb említett dögössége (nyilván az alapra erősen rá volt dolgozva öltöztetéssel, frizurával, sminkkel, de a hozott anyag is jó volt), ehhez túl sokat nem kellett hozzáadnia színészmesterségből :-D

Előzmény: funfun111 (105847)