claas patrol Creative Commons License 2018.10.04 0 0 10527

Kedves mester úr, Sancsibácsi... igazán köszönöm a le írtakat az az a válaszodat. Valahogy az az érzésem,.. innen a végekről, hogy a segítőkész szándékod a lényeg. Olvasgattam vissza a magam módján,...és a civakodások, valahogy lapozgatásokba folyt nálam,...és így nem tudtam kivenni a lényeget,...sehogy, sem. Szerintem vissza...vissza olvasgatva Te is ezt érzed (vagy érezheted??)        ,-)) 

Most a lényegre térve, mivel valószínűtlen, hogy egy fővárosi utat beválhatnék, (az öreg skodám sem bírná ki..)  xDD..de ez.. huszadrendű most, a lényeg ,hogy ezeknél a kémények (mérete mait is).. adva van a tűztér méretezése..szerintem, oszt a füstjáratokat ide kell alakítani. Még két 'kiffiam'..(ök is harminckodnak már)...,.szomszédságánál is hamarosan át kell majd rakni, a meglévő jó harminc év feletti cserepeket. Mi a tűzteret három fedél lapolással samottozzuk most, ugye. Régies biztonsági vegyesre, ...A harang tűzterest csak kemencében képzeltem el, amatőrként. Egyik fiamnál szeretnék egy nagyobb tömegű , de biztonságos kályhát,...,összehozni az átrakásnál. Csupán ezért kérdeztem a tűztér ki-alakítás lehetőségeit. egyben minden idevalósi , valóban jó szándékú fórumtársnak is egy szív. üdv.-öt mondani. 

Azt is tudom, ill. gondolom... ,miszerint elkerülhetetlen egy valóban jó, és másodrendűen szép kinti, vagy félig benti, sütő kemence építése is tavaszra szükséges lesz. A régit eldúrtuk kéményestöl.., nagyon ganaj volt..naa.. Nem lehetett menteni. Előre is köszönet minden infóért.. magyarul mondva. üdv.

Előzmény: sancibácsi (10526)