EPS - Pápán vettem ilyen "olcsón" és 7500ft szállítási költség jött rá Székesfehérvárig. Persze ez is nagyon akciós ár volt + csak rendszerár részekén tudtam ilyen olcsón venni. Viszont a 15cm vastag XPS-t sehogy sem tudtam 5x00 forint alatt elérni. Sőt inkább 6000 felett van, ha nincs rá több heti várakozási időd.
Telefonálgattam eleget, felhívtam vagy 20 google-s hirdetést, plusz a helyi kereskedéseket is.
Sajnos a hirdetések kicsit megtévesztőek. Az egyik linkelt "olcsó" helyen pl. 9000 forint szállítási költséget rám vágtak volna, ami egy 100.000 forintos rendelés esetén is közel 10% felár...
Ezért választottam a másik helyről - szintén linkeltétek ha jól láttam, hogy milyen olcsó - de ott 3 hónap múlva lett volna bármilyen 10 centi feletti XPS lap, mert hirdetik, de nincs készlet... -> ragasszuk össze 8+6 arányban!
De még ott is 5000 felett van, ami horror hogy 23m3 esetén 120-130e forint...
Így 3400 forintért vettem az elérhető 10cm vastag XPS lap (m2 áron), ami szintén jó árnak számít. A helyieknél ez 4000 felett lett volna.
Ezért írtam, hogy 50% körül van az a kis vékonyka (60cm) lábazati szigetelés a ház teljes homlokzati szigeteléséhez képest az én házamnál és ez a horror kategória szerintem.
Abból kiindulva, hogy a szigetelésem is kb 20-vagy még több év alatt fog megtérülni, hát a lábazatra ki sem merem számolni, hogy hány év lenne a megtérülés.
Tudom, hogy szükséges, meg hogy ez nélkül nem működik, de az arányok miatt kicsit lehúzásnak érzem, bár nem ismerem a gyártástechnológiát a simához képest.
De baromi drága...