NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2018.09.28 -1 0 38204

"az alumíniumnak talán, de olyat nem tud az s-400, hogy azt kiszűri? 

valamint elektromosan is zavarhatta, nem?"

 

Aztan meg bekapcsolhattak a Raketa porszivot is mert az is tudott am veszettul zavarni.

 

De komolyra forditva a szot.  Megprobalom egyszeruen elmagyarazni.

 

Sokfajta radar van de itt most ketfajtarol beszelunk  csak. Az egyik a felderito radar. Nagyhatotavolsagu boszme nagy antennaju lassan forgo radar.  Ez ha megtalalta a celt ( nem tul pontosan) akkor kozli a koordinatakat a tuzvezeto megvilagito radarral amelyik pontosan megkeresi es egy tunyalabbal (0.7fok ) megvilagitja azt a raketa szamara.

 

Ha zavartak volna a leloveskor az iraeliek akkor a felderito radar nem tudott volna mukodni es hozavetoleges koordinatakat atkuldeni a tuzvezeto radarnak. Viszont itt azt latjuk hogy a tuzvezeto radar megtalalta a celt es olgozott rajta. Tehat nem volt elektronikus zavaras. ( vagy nem hatekony  de itt most ez nem valoszinu )

Dipolkotegek ( alucsikok ) kiszorasa nem szerencses jelen helyzetben a radar fajtaja es uzzemmodja miatt. De ha lett is volna ilyen akkor is latszana a kepernyon de ennek sincs nyoma.

 

Tehat sem elektronikus sem passziv zavarasnak nincs nyoma sot meg annak sem hogy az izraeli vadasz a talalat elott  intenziven manoverezne. Az az nem volt befogva ( az IL-20 lett befogva )

 

Az oroszok elcsesztek. Ezt is. Csakugy mint az MH-17 leloveset vagy a Szkripal ugyet .  A sajat szavaikba buknak bele.

 

Erdemes volna elgondolkodni azon hogy barmi aron elvtelenul akarod az oroszokat szolgalni letagadva a napot is az egrol vagy kepes vagy akarsz jozanul gondolkodni es a jot jonak a rosszat meg rossznak mondani.

 

 

 

 

 

Előzmény: A ló túloldala (38198)