m61petyus Creative Commons License 2018.09.27 0 1 37365

Csak úgy potyognak az FF MILC gépek :-)   Nikon Z, Canon R, Panasonic G1 és most jelentette be a Sigma szintén Leica L bajonettel jön az FF Foveon szenzoros MILC-ük. Szerintem a Fuji sem marad kis sokáig a sorból!

Közben a Sony bejelentette 1 év alatt 12db új fejlesztésű E bajonettes objektívvel  jön a piacra a már meglévő 34db mellé. 2020-ra 60db-os lesz az E objektív front tervük szerint.

Most már egyértelmű viszlát A bajonett, DSLR, lassanként Canon FE bajonett és Nikon F bajonett!

A fotópiac újra osztódik, az alpha rendszernek vagy 30db objektív előnye és szenzor tech. fölénye van. Ha ügyesek és emellé a Panasonic FF-ben is tartja a 4/3-os GH sorozat szintjét FF-ben is és vagy a Fuji XT line is beszáll, egyáltalán nem biztos a jövőben a Canikon hegemónia, sőt izgalmasabb választási lehetősége lesz lesz minden felhasználónak. Egyértelművé vált, minden MILC rendszer új bajonettre épül az üveg lojalitás ami eddig visszahúzó erő volt egyik rendszernél sem lesz markáns, pláne a DSLR optikákat bármely rendszerhez lehet adapterezni technikailag!

Izgalmas. Én még ki várok egy A7rIV vagy A4-re. Hátha a Sony most meghátrál látva a sok új FF MILC-et és végre tisztességes  markolatot kreál a 7-es és 9-es sorozatnak a jövőben. Nem kell sokkal nagyobb gép talán 1cm-el szélesebb váz egy Fuji-hoz Canon R-hez hasonlatos normális markolattal. Nem hiszem nagy deal.

Amúgy A900-am most lesz októberben 10 éves. Jelentem jól érzi magát és ISO600-ig 24mpx-en semmivel nem készít rosszabb képállományt mint vadi új társai :-) Ok a dinamika átfogás kb. 24mpx FF-en 1,5 Fe-et fejlődött, de ez nem akkora boom a normál fotótémák esetében. Ez is elgondolkodtató!

Tehát ha a kép a fontos ésszel is lehet beruházni. Már 250-ért is hirdetnek A99-et. Aki okos a költséghatékonyságban, most tucat A mount vázat nagyon barátságos áron megvehet. Persze ez igaz lesz a Nikon / Canon DSLR vázakra is idővel.

Tehát a technológiai váltás fel gyorsulásával, mindenki jól járhat !