Plieur Creative Commons License 2018.09.23 0 0 25806

Így van, de nagyon rugalmasan kezelték az ügyeket és egy-egy valutás vevő enyhítette az olyan érvágásokat mint a kubaiak, szírek, afrikaiak.

Példa: Irak-Irán háború.

Mindkét ország rendelkezett nyugati valuta tartalékokkal, így kialakult egy kissé bonyolult de működő eljárás:

-az irániak zsákmányoltak néhány száz darab hk, tüzérségi eszközt, de ezek javításához/rendszeresítéséhez/ rendszerben tartásához  nem rendelkeztek sem szakikkal, sem alkatrészekkel, sem lőszerkészletekkel. 81 májusában megkötötték a szovjet-iráni katonai együttműködési szerződést,mindjárt lett minden ami kellett ( 300 fős szovjet katonai missziótól kezdve a Bandar Anzali-n keresztül leszállított lőszerig, teherautók, stb-stb). Az irániak USD-ben fizettek, plusz ment ki ráadásként egy F-14-es is:)

-másik ágon Moszkva áldásával a bolgárok leszállítottak nekik T-55, 62-eseket (150db), BTR-60, lőszer

-a fair play jegyében:) szintén Moszkva jóváhagyásával érkeztek hk-csik ( 500 db ) és BTR-ek, BMP-k ( 850 db.) lengyel, cseszkó, román, magyar szállításokból

No ekkor toppantak be szinte egyszerre Bagdadba és Teheránba a kínai küldöttségek, 1-2 sok-akcióóó-olcsóóó:) csatakiáltással ( és olajban is lehet fizetni:)), innen lett mindkét félnek T-59 és T-69-ese:)

Előzmény: Tomsz85 (25804)