Törölt nick Creative Commons License 2018.09.23 0 1 8934

Már írtam...

...itt nem ez az igazán "nehéz"!

 

Hanem hogy valaki megírja az 1551 normális kezelését C64-re.

Darab drótokkal egyébként itt (sem) lehet, kell némi áramkör is.

 

De ha drótokkal sikerül, oké, és?  A csupadrót kártyára úgyis kellene eprom is,...

...legalábbis gondolom nem először 1541-ről akarod betölteni az 1551 loadert,  majd utána tudsz csak 1551-et használni.

 

... kivéve amíg valamivel felül nem töltöd, vagy az első reset, runstoprestore vissza nem "löki" a vektorokat..ugyebár.

 

Az áramkört, meg kell tervezni, részben le kell szimulálni(tanácsos), majd összedrótozott prototipusokat építeni, kisérletezni, mérni, mint anno pl. a boticelli hardverkulcsnál csináltuk itt, olvasd csak vissza.

 

Kell szoftveres guru, "code supporter" is, abban a projectben volt egy topic beli kollega, aki szoftveres patchet irt a feladatra, annyira visszafejtette, itt ilyen mélységbe kellene a C+4 kernalba belemenni, majd adoptálni C64-re.

 

És sokkal jobb team együttműködés lenne szükséges,...csak épp kinek van ennyi deje.....néha te sem irsz hetekig...(sőt)

 

Ott belefért, hogy 2-3 naponta ír valamelyikünk választ vagy kérdést, vagy akármit,  itt ha valami félremegy, meg sem mukkan a drive, és mivel az egész gépet mindenestül nem lehet áramkörszimulátorban megvalósítani, senkinek halvány fingja nem lesz, mi a bánat történik, mi nem jó.

 

Ez nem a kis-isis kössük össze az egyforma akármiket feladat, akármennyire is szeretnéd ezt hinni, ha az analóg tv bemenetét bekötöd hdmi-re sosem lesz semmiféle kép.

 

Igen, ettől még a dolog lehetséges, elvben.

Hasonló a két gép, a két busz, nem látszik előzetesen olyasmi, ami teljesen lehetetlenné tenné, még akár egész kevés alkatrésszel is, de nem arról van szó, hogy kössünk össze 10huzalt meg írjunk le pártucat utasítást és kész, hurrá.

 

Egyetlen egy miatt írtam le ezt, azthiszem újra, mert egyszer már röviden vázoltuk itt a lehetőségeket.

 

Nagyon-nagyon régen, valaha, nekem is volt ilyesmi perverzióm, még a hőskorban, a 80as években álmodoztunk, micsoda szupergép lenne, ami egyben lenne C64 és Plusz4 IS.

Akkor a haverok fele azt mondta ez teljesen lehetetlen, másik része, hogyha lehet is, totál hülyeség, csak mi tartottunk ki a baromságunk mellett, hogy de akkor mi lennél, plusz vagy C64es, hát, kisöcsi, mindkettő, de egyben(!) és elővenném a SzuperGépet.

 

Azóta sok víz lefolyt a dunán, és nem is voltunk teljesen egyedül akkoriban a hülyeséggel, Csory nevű hardware guru, tőlünk teljesen függetlenül álmodozott (tudtunk nélkül, tőlünk függetlenül) kb jó 5 ével később komplett VIC beépítéséről a plusiba, meg készült SID hang, meg stb.

Mostanra ez viszont valami olyan, mint veterán mercit és veterán fiatot keverni, agymenés, és feltehetően keveseknek tetszik.

 

Mondjuk a pluszi "képességeit" sokban "bővítené", ha korlátosan, egyes régen létező C64 bővítések elkezdenének "kicsit plusz4 bővítések" lenni, talán...bár ez sokakat nem igen érdekelne megintcsak, akik annak szeretik a gépet ami, és nem akarnak kicsit sem "valami mást" csinálni belőle.

 

Tehát az irány kérdéses, viszont errefelé lenne valamiféle lépés lenne az 1551---C64, azonban teljesen jelképes lépés.

100% kompatibilis lemezmeghajtó most is van, tehát nem visz ez sehova, így valószinűleg sosem lesz belőle semmi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Sheme (8932)