Lizocska85 Creative Commons License 2018.09.23 -1 2 419

Sziasztok! 

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, jó olvasgatni a kedvenc sorozatomról :) 

Körülöttem sajnos senki nem szereti, nekem viszont a gyerekkorom legszebb emlékei közé tartozik. Nálunk közös családi program volt a Família-nézés, minden héten izgatottan vártuk az új részt és sajnáltuk, amikor vége lett és egy újabb hetet kellett várni a következő "adagra" :)

Én csak 5 éves voltam, amikor kezdődött és sokáig elhittem, hogy amit látok, az tényleg megtörténik. Számomra varázslat volt az egész, egy Isten háta mögötti, elmaradott szegény kis falucskában élve elérhetetlen volt számunkra egy ilyen ház, utazások, ruhák, háztartási eszközök...

valaki korábban írta is itt, hogy nem tartja valószínűnek, hogy valaki a sorozat miatt megvette volna ezeket a termékeket. Budapesten talán nem is volt jellemző (bár ki tudja), de annak idején mifelénk nagyon is menő dolog volt a Famíliában reklámozott termékeket megvenni és fogyasztani. A szüleim például azóta is csak Karaván kávét isznak :) Sok mindenre felnőtt fejjel jöttem rá, amikor elkezdtem újranézni, hogy ezek a reklámok mekkora hatással voltak mindenkire körülöttem. 

Ez 2018-ban már érthetetlen, de ne felejtsük el, hogy a sorozat virágkorában csak 2 csatorna volt a legtöbb családnál, az internetet pedig el se tudtuk képzelni. Tehát mindennek, ami a tv-ben volt, nagy hatása volt az emberekre. 

A Família Kft-ben pedig volt valami varázslatos, fantasztikus volt a hangulata, közvetlen, nem boncolgatta az élet nagy kérdéseit, szórakoztatott és szívet melengetett. Talán, mindenki szeretett volna picit úgy élni, mint Szépék. Odalenn bennünk ki is alakult egy kép erről, hogy a budapesti családok ilyenek, így élnek, és irigykedtünk. 

A Pólus Center pedig...imádtam látni a tv-n keresztül, hogy van ilyen, így néz ki egy pláza, valahogy meg tudták úgy jeleníteni, hogy az ember vágyjon oda...

Álomszerű, fantasztikus sorozat volt, elképesztően elkaptak vele valamit és még mind a mai napig örömmel nézem :)