87agnes Creative Commons License 2018.09.22 0 0 4457

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni, Pluméria gondozással kapcsolatban. Még sosem volt ilyen növényem, most kaptam, így teljesen kezdő vagyok (más szobanövényeim, balkonnövényeim vannak) szóval alapvető kérdésekkel is gondban vagyok. :)

 

1. Tápoldat: találtam itt korábbi bejegyzésekben, milyet vegyek (Advenced Hydroponics Grow, Bloom, Micro, Natural Power Enzymes). De azt nem tudom ezt mikor kell elkezdeni adni neki (már a teleltetés után) vagy még adjam neki? És ezeket felváltva szokás vagy hogyan?

A kávé zaccos vizet próbáltátok? Olvastam arról is, hogy az jó neki.

 

2. Föld: az ideális keverékről is találtam leírásokat, tavasszal kell átültetni, igaz? Szerintem kicsit nagyobb cserép kell majd neki, mint amiben most van (de ez is csak feltételezés a részemről)

 

3. Az én növényem már pár éves lehet, virágzott is. A leveleit majd ledobja magától és nem kell levágni, ugye?

 

4. 1-2 levele barnás, elszáradt, de már így érkezett hozzám. Ez betegség lehet? Levágjam, vagy hagyjam hogy leesen?

 

5.  Olvastam, hogy marhatrágyát is kell neki adni, ilyet sem használtam még soha, ezt a tápoldatokkal együtt kell? Milyen gyakran? Vagy amikor átültetem a földhöz adok belőle és az elég egy évre?

 

6. A napsütés, fényigénnyel nem lesz gondom, déli fekvésű lakásban lakom :)

 

Készítettem fotókat, ha bármi észrevételetek, tanácsotok van, kérlek írjatok! Előre is köszönöm a válaszotok és az eddigi információkat is!!

 

Szép napot:

Egy új Pluméria tulajdonos