Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2018.09.21 0 1 85631

A födém legtávolabbi  széle mentén leteríted a legalsó réteget, rá a másodikat és így tovább az összeset.

Ezután hátralépsz egyet

és az első kupac mellé (annak szorosan nekitolva!!!) lefekteted a második gyapot-sor legalsó rétegét, arra a következő réteget és így tovább.

Ezt a hátrálást egészen addig folytatod, amíg le nem esel a tető innenső szélén :)

 

Annyi bonyolítás még van a dologban, hogy az illesztési vonalak ne egymás felett legyenek (átfedés), ezért a kezdő gyapot-sornál minden második réteg egy kicsivel (20-33 százalékkal) keskenyebb legyen, ezekbe a résekbe kell mélyebbre bedugni a következő gyapot-sor odaillő rétegét.

 

A rálépést lehetőleg kerüljük, mert minden egyes rálépés roncsol jónéhány kötési/ragasztási pontot a szálak között, plusz eltör jónéhány üveg/bazalt szálat és a végén nem sűrű hőszigetelő gyapotunk lesz, csak üveg/bazalt törmelék a földön, felette már csak néhány ritkás szál árválkodik a levegőben (és várja a következő rálépést).

Úgy is mondhatnám, hogy a hőszigetelő gyapot lambda értéke minden rálépéstől mondjuk 50 százalékkal rosszabb lesz a lábnyom helyén. Tehát ha egy gyárilag 0,04-es gyapotra egyszer rálépsz, az azon a ponton attól kezdve már csak 0,06-os lesz, a következő rálépéstől 0,9-es, a következőtől 0,135-ös (= száraz fenyőfa hőszigetelő képessége) és így tovább...

Előzmény: gabo011 (85629)