MMSZoli2 Creative Commons License 2018.09.19 0 0 8893

kicsit OFF story

 

 Lehet hogy nem tudjátok, de a Pentium után az Intel igen nagy bajban volt. az AMD az AMD64 és Opteron procikkal sorra szipkázta el a vevőket, és nem volt termékük, amivel versenyre kellhettek volna vele. Akkoriban Izraelben (egy kis Intel laborban) fejlesztették ki a Centrinokat, és majdnem a P IV sebességét tudták sokkal kisebb hőfejlődéssel. Ebből lettek a C2D procik.

 A történet ami ebben érdekes, a kultúrák közötti különbség. Az Intel "fejesek" meglátogatták az akkor már bizalmat kapott és pénzzel is megnyomatott izraeli fejlesztőközpontot, hogy megnézzék (illetve hatással legyenek) a CPU mag koncepciójára (ami lényegében a Centrinon alapult, de annél sokkal nagyobb teljesítényt adtott le).
 Legnagyobb megdöbbenésükre a megbeszélés során az izraeli fejlesztők egymással vörös fejjel üvöltöztek, mikor a architektúra sarkalatos pontjait akarták definálni, és mindenki körömszakadtáig védte az álláspontját, milyen pipeline kell, mekkora cache és a többi. Csapkodták a jegyzeteket, meg torkuk szakadtából kiabáltak egymással. A három amerikai meg a sarokban gubbasztva nézte ezt az őrültekházát.  Vége volt a megbeszélésnek, Mindenki összerakta a jegyzeteit, elpakolt, és  kiment a tárgyalóból egymással beszélgetve, mintha mi sem történt volna.

A ledöbbent amerikaiak megkérdezték "ez meg mi volt?", erre a vezető fejlesztő annyit válaszolt

"Semmi különös, csak a vita heve elérte a szükséges szintet"

 

ON

 

szerintem ezeket a beszélgetéseket a helyükön kell kezelni, egy kicsit hevesebb szakmai vita még senkinek nem ártott meg :-)