Thomas_ Creative Commons License 2018.09.19 0 0 5608

Hát sajnos ezt az évet megint teljesen kihagytam, de most ahogy visszanézegettem az eredményeket, különösebben nem is bánom! Jó, annak örülök, hogy több kedvencemnek is marha jó éve volt, de bizonyos emberek, akik elüldöztek ettől a sportágtól, még mindig GS döntőket játszogatnak, vagy éppen nyernek is, szóval nem látom, hogy sok minden változott volna:(

 

Látom, hogy Tommy hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul, idén már nem is játszott, nagyon sajnálom, hogy nem láthattam már egy meccsét sem:( Stepanek dettó, de sok sikert az edzői karrierjéhez, abban máris sikeresebb, mint játékosként valaha volt:) De a legjobban az sújtott le, hogy Ferrer is vissza akar vonulni jövőre, benne pedig nagyon bíztam, hogy visszaküzdi magát az őt megillető helyre, mert ez az éve valami durván pocsék volt, még a 100-ból is kiesett. Ha így folytatjuk, nem tudom, kiknek fogok szurkolni, ha egyszer visszatérek:(

 

De azért voltak bőven pozitívabb dolgok:) Nagyon örülök Rafael 17. GS győzelmének, ráadásul Wimbledon is csak egy hajszálon múlhatott, mert neki sem valószínű, hogy a döntőben gondot okozott volna a hulla fáradt Anderson. Nagy kár a US elődöntőjében azért a sérülésért is, és picit csalódott vagyok, hogy idén sem sikerült faragnia a hátrányából a GS-trófeák számát tekintve. De azért az sem elhanyagolható, hogy nyert még 3 Mastesrt és visszaszerezte a világelsőséget, szóval nagyon reménykedek, hogy jövőre végre sikerül egyet vagy kettőt faragni abból a hátrányból!

 

Aztán ott van Del Potro, aki karrierje legjobb évét zárta talán, legalábbis még sosem volt 3. a világranglistán, komoly!:) A US Open döntőt mondjuk simán elvesztette, de ott volt a Garroson is az elődöntőben, Wimbledonban is a negyeddöntőben, nyert Indian Wellsben és még egy tornán, elődöntős volt Miamiban, szóval mondhatjuk, hogy visszatért:) Jó lenne már, ha végre elkerülnék a sérülések egy darabig!

 

Gasquet-nek sajnos nem volt igazán jobb éve, mint tavaly, jó, nyert egy kis tornát füvön, meg döntőzött salakon, negyeddöntő Monte Carloban, de a GS-eken nem jutott túl a 3. fordulón. Legalább maradt a top 30-ban van, kiemelt lesz a GS-eken, de tudom, hogy ennél ő sokkal jobb játékos! Talán jövőre eljön végre a nagy áttörés neki.

 

Melzerrel kapcsolatban annak is örülök, hogy játszik, mert ő majdnem egy teljes évet kihagyott, biztos sérült volt:( Wimbledonban majdnem sikerült felkerülnie a főtáblára, ha nem 3 nyertre játsszák a kvali 3. fordulóját, akkor fent van, ezt nagyon sajnálom:( Aztán megint valami gondja lehetett, mert a US Open előtt nem játszott egyáltalán kemény pályás meccset, ott simán ki is kapott a selejtezőn. Szóval asszem innen csak felfelé vezethet az út:) Remélem jövőre már annak örömködhetek, hogy sikerült visszatérnie a top 10-be!:)

 

Robredo a 2016-os sérülése óta nem találja a formáját, továbbra is legfőképp chellengereken játszik, a legjobb eredménye vagy az, hogy nyert egy Challengert Lisszabonban, vagy az, hogy felkvalizta magát a US Open főtáblájára:) Megvert több top 200-as játékost, a US Openen kapásból hármat is, de sajnos még így is csak a 236. helyen van, szóval még hosszú út vár rá, hogy visszaküzdje magát akár csak addig, hogy kiemelt lehessen.

 

Tipsaervic az egész évet kihagyta, vele mi történhetett, megint megsérült?:( Baghdatis meg legalább újra a 100-ban van, de sajnos a régi formájától ő is messze van.

 

Majd a lányokkal folytatom:)