NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2018.09.18 0 0 37811

Csak talalgatunk de !

 

Itt van ket terkep. Az egyik a telepitett S-200 sok helyet mutatja es az egyik valoban Latakia ( varos )kornyekere eseik. Ez alapjan feltelezhetjuk hogy az izraeli gepek gyakorlatilag rarepultek az S-200 ra vagy annak kornyekere.

 

A masodik terkep az oroszok terkepe. Ebbol meg az latszik hogy ha latakiat vesszuk a raketa inditasi helyenek akkor az izraeli tamadocsoport es az IL-20 gepek kozott volt cca minimum 15 fok elteres iranyszogben. Mas szavakkal a S-200 as utegbol nezve ha lattak az F-16 sokat akkor azok meg az IL-20 ket egymastol jol elkulonitheto kulon kulon celpont volt.

 

Ket kulonallo cel ha egyszerre latta oket a radar. Ha viszont csak az egyiket latta ( IL-20 ) akkor szimplan azt hitte azok az izraeliek.

 

Amugy nem tartom valoszinunek hogy az izraeli gepek nagy magassagba repultek volna hanem inkabb tengerszinten es csak az inditasi pont kozelebe hajtottak vegre egy ugrast. Az Il-20 viszont valszeg kozepes magassagban vagy akar nagy magassagban repulhetett. Igy nem csak iranyszogben de helyszogben is nagy lehetett az elteres. Az izraeli gepek egyszeruen nem voltak ( valoszinuleg ) mogotte.

 

 

 

Előzmény: _Berci (37803)