NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2018.09.18 0 0 37784

Semmit sem lehet kizarni de nem tartom valoszinunek hogy az Izraeli gepek fedezeknek hasznaltak volna az IL-20 ast.  Ahoz baromi kozel kelett volna repulni tudni azt hogy honnan es milyen raketat lonek rajuk . Raadasul ez tudatos  veszelyeztetes lett volna ami megvaltoztatta volna a felallast egy pillanat alatt.

 

Ha hinni lehet  az orosz oldalon lathato rajznak  akkor az orosz es az izraeli gepek kozott cca 10 km tavolsag volt es akkor meg az esetleges magassagbeli elteresrol nem is beszeltunk. 

 

De fuggetlenul hogy mi tortent azert az arab kezeloket minositi hogy tudva hogy ott sajat gep van ( tudtak ? ) tuzet nyitottak . Arrol nem is beszelve hogy ha lattak hogy milyen veszeleyesen kozel kerult egymashoz a ket gep  ( ha ! ) akkor meg megszakithattak volna a tamadast .

 

Szerintem mi tortenhetett.  ( nem biztos csak tippelek )

 

1.)  Az izraeliek mar korabban is tamadtak ugy Sziriai celpontokat hogy csak nagyon rovid idovel elotte szoltak az oroszoknak. Az oroszok meg nagyon nagyon kivancsiak mindenfele elektronikus kisugarasra igy igyekeztek a veszelyeztettt tarulethez kozel lenni es nem a szokasos tavolsagbol porszivozni. Ez plane igaz lehet ha elektronikus zavarassal is probalkoztak ( ki tudja ? ) az oroszok hogy blokkoljak az izraeli tamadast. Fuggetlenul az orosz gep feladatal igazabol semmi keresnivaloja nem volt ott . Ket mai napig haboruban allo orszag fegyveres ero koze kuldtek be a sajat felderito gepuket.  Ez sosem szerencses es MINDIG megfizetteti az arat. Az izraeliek meg nem lottek orosz celpontra. Eddig csak a szireknek jott ossze es nem is eloszor. Mertek ok mar tuersegi csapast orosz katonakra volt egyebb inciden is.

 

2.) Az izraeliek elinditottak a tamadast az oroszok altal berakott terkep szerint DNY iranybol. Az Orosz gep igyekezett a helyszinen maradni es vegezni a dolgat. Az arab lerakos vagy nem tudtak az orosz gep jelenleterol vagy nem erdekelte oket. Az is konyen elkepzelheto hogy izraeli AEW EW gepnek neztek .

 

3.) Izraeli gepek tamadnak amelyekre az arabok nem tudnak befogast letrehoni illetve raketat inditani de akad a radarkepernyon egy konnyu celpont. Indit ravezet talalat.

 

4.) Innentol mar a politika veszi at az iranyitast. Bar faj az oroszoknak a veszteseg de megsem kuldhetik el a szireket melegebb eghajlatra mert maradni akarnak. Kell a bazis kellene az olaj meg egyebb aprosagok. Igy jon ez a tortenet amivel karmentes es arcmentes melett lehet valamennyit koszorulni a mar ugyis terhes kapcsolaton.

 

 

"B" valtozat

 

Az izraelike tudatosan fedezeknek hasznaltak a orosz gepet.  Ezt sem lehet kizarni.

Előzmény: M.Zoli (37778)