Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2018.09.17 -1 1 855

"Ezt az mozgásérzékelő-nyitásérzékelő logikát nem ismertem."

 

Nem érthet mindenki minden szakmához. Pl a világon több, mint kétezer különböző szakterület létezik, ezek közül én is csak ezernek vagyok mestere :)

 

"Webkamerát már tettem az ajtó elé."

 

A webkamerák többsége komolytalan, ha biztonságról van szó. Pl nem láttam még félgömb alakú fém házas szabotázsvédett webkamerát :)

 

"Aztán távolról ránézek a laptopomra."

 

Tehát ha jó értem, akkor a betörésről készült felvételeket egy olyan laptopon akarod tárolni, amit a betörő egész biztosan magával fog vinni :)

 

"s majd írok egy progit, ami figyeli a kamera mappáját,"

 

Ha értesz az informatikához, akkor csúnya szavakat is merek használni: 

A korszerű IP kamerák nagy része ftp-vel iletve email-ben is tudja kezelni a rögzített képanyagot, ezáltal könnyű megoldásokat kínál arra, hogy a rögzített képek ne a lakásban legyenek letárolva.

A legegyszerűbb módszer egy nagy tárhelyű mail fiókra küldeni a képeket (pl gmail). Persze a nagy tárhely nem jelent végtelen tárhelyet, ezért egyrészt rá kell nézni olykor és törölni a régi leveleket, másrészt az IP kamera beállításait is okosan kell optimalizálni, hogy a tárolt képek jó minőségűek legyenek és ne teljen túl sok idő két kép rögzítése között, de azért az elhasznált adatmennyiség ne szökjön az égig. Ne feledd, hogy évente több tízezres nagyságrendről is lehet szó.

Én inkább az ftp-t szeretem használni és néhány másodpercenként végigfuttatok egy scriptet a könyvtáron amely eldönti, hogy szükséges-e engem azonnal  értesíteni, vagy valószínűleg jelentéktelen eseményről van szó. Ugyanez a sript automatikusan törli a legrégebbi felvételeket, így soha nem teli meg az erre szánt tárhely. A felvételek utólagos böngészéséhez írhatsz saját webes felületet is, az élő képhez közvetlenül a kamerára lehet csatlakozni. Ha nincs sok gigabájtnyi  ftp táhely lehetőséged, akkor meglepően olcsón is lehet ilyet bérelni (tipp: arubacloud VPS csomag).

Némelyik kamerában van saját SD kártyahely, amelyen szintén visszanézhetsz dolgokat (a kamera saját webes felületén), de nem gőzöm hangsúlyozni, hogy a helyben tárolt felvétel ellopható.

Előzmény: accessnorbi (854)