Törölt nick Creative Commons License 2018.09.15 0 0 8861

Nem becsméreltem semmit, annyit állítottam, az SCPU is egy "kabátotot a gombhoz" szemléletű dolog volt.

 

Nem is volt igazán sikeres a maga idejében sem, már akkor aránytalanul drága volt, kevés használati értékkel, nem voltak rá dedikált programok, játékok, semmi.

 

Aligalig csinált a C64ből felhasználói szemmel komolyabb gépet, annyi pénzért, amiért már más, sokkal erősebb gépeket is lehetett akkor már venni.

 

Az SCPU éppenhogy a létezés határán innen van, sok sosem elkészült-kiadott cucc (pl a commodore 65) már a határ tuloldalára esik.

 

A hude forradalmi teljesitménnyel semmire nem lehet menni, ha most egy intel I5-öt behuzalozok a plusz4 fenekébe, akkor mi lesz?

Semmi, értelmetlen.

Ha nem építek köré egy kvázi-pécét, amire vannak is programok, akkor viszont nem egy C64 perifériát építettem, hanem a C64et degradáltam egy pécé pixeles képmegjelenítőjévé.

 

Ennyire gondoltam, nem is igazán az SCPU kapcsán, az csak egy példa arra, egyáltlaán kell-e, értelmes-e majd 35 év után bővíteni próbálni egy kisgépet ilyen irányban.

 

Szerintem alig-alig. Még a retro hobby keretein, koordinátarendszerén belül sem. Mert nem ad nekünk semmit, nem fognak tucatjával előjönni a coderek, hogy fejlesszenek egy egyedi valamire, innentől pedig túrós az egész.

 

 

 

 

 

Előzmény: SuperCPU128 (8856)