pego123 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 79621

Eddig én azt olvastam itt, hogy ásás, egyengetés, hengerelés, újra gereblyézés, hengerelés majd a végén a felső laza rétegbe vetés starterrel. A starter mindig szerepelt a füvesítésnél!

A "bedolgozod a talajba a komposztot és homokot" azt jelenti, hogy összeforgatom (géppel, kézi eszközzel?)a meglévő földet a homokkal és a komposzttal, majd hengerelem és ezután csillagkapával bedolgozom a magot - nem kell starter?

A " lépésállóra előkészített magágy" azt jelenti, hogy a most felásott földet elegyengetem, hengerelem és ezután mehet a vékony homokos, komposztos keverék és ebbe a magok - nem kell starter?

A fentiek alapján a starter a felesleges(ebb) dolog, a komposzt mennyisége pedig a két verzióban eltérő, a másodikban még az 1 köbméter is sok, elég lenne 250 liter? Azért ez nem mindegy, mert amint korábban írtam, lényegesen kisebb meló és macera 5*50 literes komposztos zsákot venni és kezelni (5000 Ft-ért), mint 2 m3-t (7000-ért), plusz teherautóval szállítani, majd kukával behordani.

A talajfertőtlenítő felett valahogy elsiklottam, abból mindegy milyet? Force, Bomber, Picador, amit kapok? Ki kell szórni és úgy hagyni, vagy hogyan?

Előzmény: pana2 (79619)