. kata31 Creative Commons License 2018.09.13 0 0 99

Zajanak ez események.

Kapunk egy új utcanevet, Vergilius köz lesz a Vadóc és Vadászlesközteddig sokanak Vedrece köznek hitt szakasz. Nemigazán iika tájegységünkbe,ahol Őzsuta-Mécsvirág buvik meg a Menedkház környékén..

 

Vergiliusról elfelejtett egy apróságot közölni a kerület: 

A római polgárháború idején Athénba menekült, véget értével visszatért Rómába, ahol Augustus császár felszólította, hogy írjon egy tankölteményt a polgárháború dúlta falusi élet leromlását megakadályozandó, amelyből minél több parasztember tanulhatja meg a szántóföld és a legelő körüli tennivalókat. A mű címe „Georgica”, azaz „paraszti dolgok” volt.

Hát nem tudom ki tolta az arcunkbe ezt az utcanevet,bár tudnék tippelni!

Mindenestre a agyar klasszikusokból megismerheti a hozzá szóló véleményem..Ezek a következőkben lelhetők fel:
Csokonai: A borital mellett
Petőfi Sándor: Mit nem beszél az a német
Moldova György, A beszélő disznó c. regény nyitósorai
Tandori Dezső: Hashártyaszakadási elégia
Spiegelmann Laura: Édeskevés - Belépő
..de még sorolhatnám,ha nem elég világos!

 

Elkezdtek hírtelen házszámokat is stani az Aranypatak utcában és a Vadóc első tömbjében,de valamiért többibe nem akaródzik,pedig kellene,ha ott is kell...ahogy kijelentették! Kértünk ütemtervet,de hiába.

 

A zártkerti pályázat vadvádelméből a Harsányeőn lesz kerítés....bezony ám, 9.7 milla lett megpályázva

 

A fáinkat sem vághatjuk magunk,ha megvizsgáltattuk kertészeti szakemberrel,hogy mufáj éserrőligazolástállít ki.Szekképzett megfelelő felszerelésű fanyűvőt kell ezután keresni!

 

Közben fut egy Óbuda-Békásmegyer egyes területeit érintő Budapest főváros településszerkezeti terve (TSZT 2017) és Budapest főváros rendezési szabályzata (FRSZ) eseti módosítására vonatkozó partnerségi egyeztetéséről...2018. szeptember 14-ig(PÉNTEK), elektronikusan a varosrendezes@budapest.hu e-mail címre, írásban a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának megküldve (1052 Budapest, Városház utca 9-11.) vagy személyesen az Ügyfélszolgálaton (Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.).A kerületi véleményezhető anyag,a főváros részére:http://budapest.hu/telepulesrendezesitervek/TSZT/TSZT%202017%20és%20FRSZ%20eseti%20módosítás%20III.%20ker.%20Óbuda-Békásmegyer%20egyes%20területeire/III._ker_TSZT_FRSZ_modositas_2018_08_13.pdf