AttiM Creative Commons License 2018.09.11 0 0 3229

Köszönöm a válaszokat! Igen, az ár és minőség kérdése örök téma. Én 12e Ft-os darabáron már megvásároltam a paneleket (11 darab) a Bauhaus-ban, ez határozottan jobbnak tűnik, mint a 3-4e Ft-os kategória, persze így is kérdéses, hogy meddig fogja bírni. Gyakori festéssel biztosan tovább.

Ha még valaki tudna válaszokat az alábbi kérdéseimre, azt előre is megköszönném:

  • * Mindenhová elég 1 db oszlop? Valaki mondta, hogy pl. a sarkokra inkább két oszlopot tegyek egymáshoz rögzítve, úgy stabilabb lesz - bár szerintem éppen a sarkokon a kétirányú megtámasztás miatt éppen hogy erősebb lesz az egy oszlop is, mint bárhol középen két panel között. Esetleg az ajtó zsanéros oszlopa mögé (belülről) talán tennék még egy oszlopot, hogy oldalirányba kevésbé mozogjon?
  • * A kerítés felépítését csak sorban haladva gondolom megvalósítani, azaz: első oszloptartót leütöm, belecsavarozom az oszlopot, hozzáillesztem a panelt, ahhoz illesztem a 2. oszlopot a tartójával, ez kijelöli a 2. tartó helyét, amit a földbe ütök, ebbe rögzítem a 2. oszlopot, ezután a két oszlop közé rögzítem az 1. panelt. Majd jön a következő panel és oszlop. Azt gondolom, hogy csak ez biztosítja, hogy szorosan illeszkedjenek a panelek az oszlopokhoz. Ha sorban leütöm a kimért helyekre a tartókat és bele az oszlopokat, simán lehet, hogy valahol egy centi hézag lesz, máshol meg egy centivel hosszabb lesz a panel a kelleténél.
  • * A festést hogyan oldjam meg? : itt végül azt találtam ki, hogy az oszlopokat előre lekezelem és lefestem, még a földön fekve. Ugyanígy a panelek élét is. Ezután jöhet az összeszerelés és a panelek telibe fújása.

Köszi!

Előzmény: cinyoka (3224)