Pompiere Creative Commons License 2018.09.10 0 0 837

Az IP150-nek szerintem az lenne a lényege, hogy "kívülről" menedzselni lehessen a riasztó rendszert. Ezt teljesen laikusként mondom, nem vagyok szerelő!

 

Velem történt: Tavaly nyáron oda voltunk nyaralni. Délelőtt éppen csak pár percre visszaugrottunk a szállásra, amikor jött egy SMS a száz méterre lakó szomszédtól, hogy már többedszerre szólalt meg a riasztó szirénája. (A közelebbieknek nem érte el az ingerküszöbét, hogy szóljanak.) Akkor még nem volt a telefonomon mobilnet ezért a szállás WIFI-jén keresztül ránéztem a rendszerre, ahol az egyik gyerekszobában mutatott riasztást a telefonomra telepített Alarmin. Meglepődve láttam, hogy már vagy tizedszerre indult be a riasztó. "Gyorsan" odaugrasztottam a szomszédom, hogy a kerítésen benézve lát-e valami rendkívülit, de nem volt semmi. Mivel várható volt, hogy még lesz riasztás, kiiktattam a zónát és a történetnek vége is lett. Hazaérkezve egy döglött darázst találtunk a szobában, ami gondolom néhányszor körberepülte a szobát.

 

Ezzel a történettel csak arra akartam rávilágítani, hogy ha csak a saját helyi hálózatán akarja elérni a központot, pont az ilyen megoldási lehetőségektől vágja el magát.

 

Mindenesetre tettem itthon egy próbát!

 

Kihúztam a Telekomos kábelmodemből az utcáról jövő koax kábelt, ellenőrizendő, hogy internet hiányában WIFI-ről elérhető-e a riasztóközpont. (Nálam az IP150-es modul 1.39-ről downgradelve van 1.22-re, hogy magyar nyelvű legyen. Ez természetesen nem nekem volt fontos, hanem a szerelőnek. :-)

 

A telefonomon az Alarmin nevű alkalmazás fut.  Ezzel a központ internet hiányában is elérhető, nyilván az otthoni WIFI hatókörében. Gondolom még a modemnél is mókolni kell kicsit ha élő internetkapcsolat mellett nem szeretnénk, hogy az IP150 kilásson a netre, de ehhez már nem értek.

 

 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (830)