Miniszterelnöki Hivatal Creative Commons License 1998.12.11 0 0 8
Tisztelt Asztaltársak!

Először is szeretném megköszönni, hogy végül is komolyan vették azt, amit tegnap írtam. Ha megengedik, válaszolok a (nekem is) feltett kérdésekre.

1. Fontosnak tartottuk, hogy reagáljunk egy olyan újsághírre, amely a Miniszterelnöki Hivatalt is érinti, s amelyet az Internetto Fórumán is ismertettek. Fontosnak tartottuk többek között azért, mert egy hetilapban jelent meg, így a nekik (lapzárta után) küldött cáfolatot a Fórum látógatói csak egy hét múlva ismerhették volna meg.

2. Az Internetto Fóruma foglalkozástól, pozíciótól függetlenül mindenki számára elérhető. Önök tudják a legjobban, hogy a résztvevők bármilyen kérdésben kifejthetik véleményüket, s maguk választhatják meg, hogy személyüket felfedik-e a többiek előtt vagy sem. Mint már írtam, én egy, a hivatalt érintő kérdésben szerettem volna a valóságnak megfelelő információt nyújtani. Ezt pedig hitelesen csak a saját nevemen és beosztásom pontos megjelölésével tehettem. (Lám, még így is komoly fenntartások fogadták személyem valódiságát.)

3. Mivel a cikkben az szerepelt, hogy a Miniszterelnöki Hivatal egyik munkatársa bűncselekményt követett el, ezért nem hiszem, hogy "túlreagálásról" lett volna szó, amikor ezt a hivatal nevében cáfoltam. Már csak azért sem, mert - ha jól tudom - ezeket a vitákat naponta több, mint tízezren olvassák.

4. A kormány szóvivőjének cáfolata remélhetőleg a következő számban megjelenik.

5. Természetesen a Miniszterelnöki Hivatal nem kíván minden itt megjelenő hírre reagálni. A minimumot - s talán a maximumot is - a Miniszterelnöki Hivatalt súlyosan érintő valótlan hírek jelentik.

5. Egyetértek azokkal, akik azt mondják: ez a Fórum, bár kellemes szórakozás, de nem játék. Azért gondolom ezt így, mert többségben vannak azok, akik olvassák ugyan, de nem szólnak hozzá ezekhez a vitákhoz, s az ő véleményüket minden bizonnyal befolyásolják az itt megjelenő érvek. Nem hiszem, hogy félelmet kell keltenie annak a tudatnak, hogy a "hallgatagok" között lehetnek újságírók vagy akár politikusok is, hiszen ezzel nyilván mindazok tisztában vannak, akik hozzászólnak a vitákhoz.

Tisztelettel: Arató Zsolt