Engomo Creative Commons License 2018.09.09 0 0 20408

Szép napot/estét!

 

Régen kaptam édesapàmtól viszonylag nagy mennyiségű szivart kB 70-80 szàlat össze vissza nagyon jó minőségű többnyire kubai màrkàk közül ( cohiba, montecristo stb.). Ő németorszàgban betért egy trafikba ahol volt jó nagy vàlaszték, és gondolta ő elkezd szivarozni. Be is vàsàrolt nyomban ennyi szivart mindenféle méretet márkát, majd hazaérkezvén elszívott két darabot ràjött, hogy ez biza nem neki való dolog, ült rajtuk 4-5 évet majd elkértem tőle és szép lassan 2-3 év alatt elpöfékeltem őket. Nekem nagyon bejött az egész dolog, viszont ezek a szivarok nem voltak humidorban tàrolva, így élték úgy ahogy túl ezt a sok évet. Azóta eltelt jó pár év, de szeretnék újra hódolni ennek a csodàs hobbynak (Mostmàr úgy érzem van erre a szerintem elég drága élvezetre anyagi fedeztem).

 

Viszont most szeretném a szivarok beszerzése előtt megteremteni a kis otthonukat, szóval vásárolnék egy humidort. Mivel ismerem magam tudom, hogy viszonylag hamar nagy lesz a készlet ezért szeretnék 150-200 db szivarnak elegendő helyet biztosítani. Eléggé tanàcstalan vagyok még mindenben. Eddig ezeket néztem, de azt se tudom, hogy inkàbb érdemes e külföldön nézelődni vagy jó itthon. 

 

https://humidorshop.hu/humidorbolt/gasztro-humidor-szekreny-150-szivar-cedrusfa-korbe-uveges-M-09469

 

https://humidorshop.hu/humidorbolt/gasztro-humidor-uveges-szivar-szekreny-80-100-szivar-cedrusfa-digitalis-hygrometer-trafik-M-09451

 

https://www.humidorbolt.hu/node/234

 

https://www.humidordiscount.com/hu/adorini-varese-deluxe-humidor

 

Az utolsót eléggé dràgànak talàlom viszont a màrkàról csak jókat hallottam, a többi amit linkeltem annyival rosszabb minőségű lenne amennyivel olcsóbbak? 

 

Mindenképp szeretnék egy ilyennel vagy ehhez hasonlóval ( ha tudnak ajànlani más fajtàt ami ár érték arányban jobb) pàràsítani. 

 

https://www.humidordiscount.com/hu/adorini-cigar-heaven-2-generacios

 

Ha nem nagy szentségtörés és jól működik, akkor még ezzel szemezek: 

 

https://www.klarstein.hu/H-ztart-si-cikkek/H-t-szekr-nyek/33-Ltr.html?listtype=search&searchparam=Humidor

 

Eddig ezeket talàltam, de nagyon szívesen meghallgatok mindent ezzel kapcsolatban ( milyet, honnan, net/személyesen stb). Próbáltam utána járni már 1-2 hete ezzel töltöm az estéim jó részét, de kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére. Ami még viszonylag fontos lenne nekem az esztétika miatt, hogy valamilyen szinten üveges legyen a humidor, hogy làssam a büszkeségeket. 

 

Előre is nagyon köszönöm, ha már csak valaki végigolvassa, annak meg pláne aki segít is ebben a rettenetesen nehéz döntésben. Tovàbbi jó szivarozàst mindenkinek, remélem minél hamarabb én is újra csatlakozhatok eme művészet élvezetéhez.