zoom03 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 3

Sziasztok! Néhány oktató videó megnézése  után vagyok (Pl: Rudy Winston Canon USA https://www.youtube.com/watch?v=iQ8w9DlTW2w). Canon R és RF leírásokat elolvastam. Értem a három közgyűrű felhasználási területét. Régi obikkal is működik az R rendszer Örületesen jó az R rendszer szemkövetője. Szépen vált jobb és bal szem között, ahogy a modell ficereg a fotózás alatt. Az oktatóvideók nagyon nyomják az új RF jelzésű lencséket, így érthető, hogy  a videók érintőlegesen foglalkoztak a régi lencsék kompatibilitásával. Szerencsére Canon mintaoldalán fent van három kép, melyet régi (nem RF) lencsével készítettek 2018. júniusában a Canon fotósai (motoros, elefántos és az oroszlán).

 

Itt a link: https://global.canon/en/imaging/eosd/samples/eosr/index.html  (érdemes megnézni a képeket).

 

 

DPP-vel jobban megnéztem a három fotót, elsősorban a fókuszpontok és a témakövetés beállítása miatt. Kinagyítottam a részleteket.

 

http://indafoto.hu/collectioneditor/778588

 

Nekem kissé szokatlanok voltak a beállítások, így nem igazán értem, hogy a motoros kép készítésekor miért volt bekapcsolva az arckövetés, miközben a fókuszpont nem az arcon volt. Az oroszlános fotónál a fókuszpont nem az oroszlán szemén volt, hanem az állán. Megjegyzem, hogy lehetett ott a fókuszpont, csak újra lett komponálva kép, és ezért csúszott le az oroszlán fejéről a piros kocka. Ezek a képek mintafotók, így elvárható, hogy ezen minden tökéletes legyen (Pl fókuszálás is).