__Seth__ Creative Commons License 2018.08.30 0 0 31416

Hátha lesz valakinek ötlete:

Adott egy X20XEV veki, a motor tavaly volt teljeskörűen felújítva, mióta meg lett bontva injektorcsere miatt, nehezen indul. Azaz teker 5 másodpercig majd beindul, indítást követően már hibátlanul üzemel, erősen, szépen teszi a dolgát, egyedül induláskor vacakol.

Az alábbi alkatrészeket cseréltem ki az elmúlt hetekben rajta:

 

-Üzemanyagszivattyú (elsőnek Meat & Doria ment bele, de sok rossz vélemény miatt és esetleges hibaforrás gyanújával egy Magneti Marelli került be a helyére (az üzemanyag szűrő is csak pár hónapos).
-Gyújtás trafó (Delphi)
-Gyertyakábel (NGK)
-Gyertából van egy szett keveset futott Bosch és egy másik szett GM
-Levegőcső a légmennyiség mérőtől a fojtószelepig (eredeti került bele újonnan, a régin alul volt egy szakadás)
-Vákum csöveket is cseréltem
-Felújított injektorok kerültek beépítésre új tömítésekkel és szűrőkkel (gyári gm x20xev piros injektorok, a felújítás tulajdonképpen csak egy alapos tisztítás)
-Lambdaszonda is cserélve lett (gyári, igaz nem volt baja a réginek sem, viszont bekerült egy XER leömlő és 330e kilométernél úgy gonoltam már ráfér a csere)
-ECU hőmérséklet érzékelő

-Műszerfali hőmérséklet érzékelő

Nemrég volt cserélve a vezérműtengely jeladó és annak csatlakozója illetve kábele, hibakódot már nem dob rá, kivétel amikor nem sikerül beindulnia és nem kapja meg a megfelelő jelet, a forrasztás is jó a vezetéken.

Kinek mi jut még eszébe amit érdemes lenne megnézni? :)

 

A motorgenerálnak és azóta is folyamatos felújításnak hála egyébként önmagához képest rakéta módban üzemel, a fogyasztása 145-ös tempónál megközelíti a korábbi 120 km/h-s értéket, persze mióta jól megy jobban is nyomom neki így végülis az átlag nem változott csak a tempó lett magasabb.

Ami még eszembe jutott az az injektorhídon lévő üzemanyag nyomásszabályozó, csak azt nem tudom, hogy annak a hibája játszat-e bármilyen szerepet indításkor. Amit még meg szeretnék nézni az az üzemanyag cső rendszer, elvileg azon egy sérülés is okozhat hasonló gondot, de akkor szerintem minden indításkor elő kellene, hogy jöjjön ez a hiba és ritkán ugyan, de van amikor azonnal indul.

Már megvan minden alkatrész a C18XE vezérmű tengelyek beszereléséhez is, de amíg nem sikerül megoldani ezt a problémát addig nem akarok esetlegesen újabbat generálni.