freeeride
2018.08.25
|
|
0 0
373974
|
Sziasztok szakik:)
Van egy kicsit viharvert w129-esem (M104, 300sl-24) amit szeretnék rendbe tenni.. a legnagyobb baja a váltója (manuál). Kettest alig veszi, ha igen akkor csak nagyon óvatosan, de úgy is hatalmasat tud reccsenni. Ez egyébként egy fordított váltó, balra lent az egyes, a normál egyes helyén a rüki.. szóval felújíttatnám, vagy lehet, hogy inkább egy kicsit modernebb kézi váltót lenne érdemes beleépíteni. A felújítás akár nagyon gazdaságtalan is lehet, mivel elég ritka és régi darab.. Esetleg ha találnék mondjuk egy w124 w210 stb M104-es motorral szerelt kocsiból egy kézi váltót, annak a beépítése milyen szívásokkal fog járna? nem tudom, hogy van e jelentősége, de ha jól tudom kettős tömegű lendkerék van benne (az összes M104-ben?). Hirdetéseket nézegetve láttam, hogy van hosszú/rövid nyelestengelyes váltó... a kardántengely hossza..?
Egyébként a váltó fokozatai nagyon rövidek, az ötödik olyan mintha egy átlagos autóban a 4. lenne... gondoltam már difi módosításra, de mondjuk egy új váltó erre is megoldás lenne.. vélemények?
kicsit hosszúra sikerült:) Köszönöm..!
|
|