quad Creative Commons License 2018.08.17 0 0 2896

Végre van időm arra, hogy foglalkozzak a kb két éve vett Revox A700-asommal, de pár nap alatt már rengeteg kérdés felmerült bennem. Ezekben kérnék segítséget.

 

Spacc már a legelején mondta, hogy a kondikkal gondok lehetnek, ezt a magnó még az első bekepcsoláskor be is bizonyította, mert kb egy óra működés után kidurrant az egyi "sárga" kondi a motor vezérlésben, így azokat már kicseréletem.

 

Maradtak a csévélő motorok mellett lévő - 50Hz-en párhuzamosan kapcsolt - 1,5 és 6,5 mikrós kondik. illetve a főmotor 3,5 mikrós kondija. 

Ezeket feltétlen kell cserélni, vagy várjam meg míg tönkte mennek. Már vettem 8 és 4 mikrós kondit, de kiderült, hogy a magnóban lévő, felirat szerint 6,5 mikrós kapacitású kondik valójában önmagukban 8 mikrót tudnak.

Ez most jó vagy rossz? Cseréljem vagy sem?

 

Tapasztaltam egy, a csévélő motorokkal kapcsolatos konkrét hibát: 18cm-es orsón lévő szalagoknál, lejátszáskor, időnként vagy a fel, vagy a lecsévélő orsó berezonál, fordulatonként  mindig ugyanabban a helyzetben, ennek mi lehet az oka? (NAB-nál még nem vettem észre, de a 18 cm-es orsón lévő 38 cm-es felvételnél sem jelentkezett) Ez mechanikus (pl kenés) vagy vezérlési hiba?

 

Végül: A tolópotik eléggé koszosak voltak, sercegtek. Egy lengyel csodaszerrel sikerül egy kivételével megtisztítanom őket (hogy meddig tart a hatás majd jelzem) Viszont kellene legalább egy, 5 kilós log Ruvidó tolópoti. Nincs valakinek elfekvőben?  (Egyelőre a fejhallgató hangerejét szabályozza, ott a legkevésbé zavaró)