Na jó, de fölfedhetnék már végre, mivégre ez a nagy bosszúállás! Nekem a motiváció ismerete nélkül az egész komolytalan és csak lóg a levegőben. Pláne, hogy ennyire cseppenként adagolják a cselekményt, és az egyes lépések között semmilyen logikai összefüggés sincs. Egyszer András régi tervei kellenek, egyszer a vízüzem alaprajza (amihez Andrásnak végképp sermmi köze nem volt), ezért van az az érzésem, hogy a készítők maguk sem tudják, mit is hozzanak ki ebből a szálból.
Úgy tűnik, elsősorban Miki van a célkeresztben, meg nyilván a Berényi Kft úgy összességében, de ha mondjuk megint leállna a gyártósor, az picit sem lenne gyanús, miután ez már egyszer "spontanul" is megtörtént... Nekem már a vízüzem létrejöttének körülményei is nevetségesek, de jó egy éve valahogy minden "bosszúszál" oda vezet. Már Ludwig is ott rejtette el Lizát, miutan elrabolta, a végső leszamolas is ott történt közte és Ági között, miközben egy fia biztonsági őr nem került elő, úgy járkáltak ki-be, mint mókus az odújába. Ahhoz képest, hogy ennyire kiemelt szerepet játszik a cég tevékenységében, ennyire nem fontos, hogy rendesen őrizzék? Térfigyelő kamera, riasztórendszer, ilyenekről nem hallott még senki?
Igaz, Ludwignak magára a vízüzemre nem fájt a foga, de Veintraub Barnának már igen... Most viszont nem hinném, hogy Szonja és Gergő akciója mögött ő állna, legalábbis a fotón szereplő személyek egyikéhez sem lehet túl sok köze szerintem. Meg már elég sok bőrt húztak le Veintraubékról, nekem Barna feltűnése is erőltetettnek tűnt, bár az ő indítéka még elfogadható volt. Szonja és Gergő bosszúja viszont inkább olyan magánakciónak tűnik, ami mögött személyes indíték állhat, nem hiszem, hogy valaki másnak dolgoznak. Na de majd remélem, kiderül, ha méltóztatnak minket beavatni, mi áll a háttérben...