Frankye68 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 8935

Konkrétan a legfőbb hibát a gyújtáskapcsoló rossz érintkezése okozza. Menet állásban van, hogy azt jelzi vissza a műszerfal, hogy nem tölt (világít az akkumulátor visszajelző fény), van, hogy semmi elektromos dolog "nem megy" (így a motor sem indul), van, hogy minden rendben, változatosan. A kulcs megmozgatásával a hibák elmúlnak.

A másik ide kapcsolódó probléma (ami azért annyira nem nagy gond), hogy az előző tulaj a kormányoszlop borítás aljára tett egy jókora piros gombot, pótolandó a gyújtáskulcs "indítómotor" állását. Vagyis az indítás úgy néz ki, hogy:

- Vezető beül

- Gyújtáskulcs be

- Némi "tornaóra", hogy a kulcs a megfelelő pozícióba kerüljön

- Indító gomb megnyom

- Motor felhörren, vezető örül.

A másik gondom a műszerfal-világítás. Csak a bal oldal (azaz a sebességmérő és a hűtővíz-hőmérséklet indikátor műszer) van megvilágítva hátulról, a jobb oldalon egyáltalán nincs háttérvilágítás. (Olvastam, hogy ez viszonylag egyszerűen orvosolható, többen LED-esítették a háttérvilágítást. Én már annak is örülnék, ha egyáltalán valahogyan (!) világítana a jobb oldal...) Amitől félek egy kicsit, hogy - ahogy olvastam itt, és a klubos oldalon - ahhoz, hogy a műszerekhez hozzáférjünk, le kell venni a kormányt, amiben viszont ott a légzsák. (Nem szeretném, ha szerelés közben a képembe durranna... Több okból sem!)

Ami még hiányzik: a műszerfalon - jelenleg - semmi nem jelzi vissza, hogy fel van-e kapcsolva a helyzetjelző/tompított fény. Ez azért (is) gond egy kicsit, mert az előző autómban (FIAT) a gyújtás levételével a fények is kialudtak. A gyújtáskapcsolón volt "Parking" fokozat (ekkor a világításkapcsoló állásától függetlenül csak helyzetjelző fény volt, működött a kormányzár és az immo). Ha a kulcsot nem ide, hanem sima "alap" állásba téve kivettem, lekapcsoltak a fények. (Már jártam úgy ezzel az autóval, hogy rajta maradt a világítás. Szerencsére időben észre vettem, nem merült le az akksi.)

A hátsó ablak fűtése - vélhetően - szintén nem igazán fog működni, bár ezt még kipróbálni nem tudtam. (Az egyik oldalon a vezeték "lóg", nem megy be a kléder alá.)

Ugyancsak gond, hogy a kp.-i zár csak az utasoldalon nyitható-zárható, a vezető oldalon nem.

Szintén apró dolog, hogy a vezető oldali ajtó nyitása nem kapcsolja fel a belső világítást, az itteni hangszóró süket, mint a nagyágyú, és hogy a csomgtér világítása nem működik (ez lehet, hogy csak izzó kiégés miatt van, még nem néztem).

Szóval van mit javítani szegény jószágon! (A gyújtáskulcs már említett és megbeszélt távirányító problémáján túlmenően is.)

Előzmény: zimurgy (8934)