Sziasztok!
Mi is 9-én érkeztünk haza Karpathos róla.
A repülőgep sajnos késett, de nem sokat.
Az első este egy gyors víz vásárlásé és egy gyros-os keresésével telt.
Az éjszakák klíma nélkül is teljesen elviselhetők voltak, talán 2 este volt amikor nagyon meleg volt.
Szállásunk a Baywatch apartmanban volt. A szoba tiszta, rendezett, tágas és tengerre néző erkélyű volt. Minden nap takarítottak, a héten háromszor cserélték törölközőt és egyszer ágyneműt. Van alatta egy étterem, aminek a zaja abszolút nem zavaró, éjfélkor teljesen bezár. Utolsó nap plussz 10 euróért lehetett maradni 6-ig.
A szállásnak egy "hátránya“ volt, hogy távol van a központtól, de ez egyben az előnye is hiszen nagyon csendes.
Fakultatívon az Olymposi túrán és a Blue day-én vettünk részt. Mind a két kirándulással teljesen meg voltunk elégedve, az Olymposi részletesen mesélt a szigetről és egyéb érdekességekről Dóri, a hajó kirándulás pedig szintén jó hangulatban telt. Itt nincs különösebb tájékoztató, itt mindenki kedvére nézelődhetett, pihenhetett. Az túrán volt kb 2 óra szabad program, amely alatt lehetőség volt kipróbálni a helyi ízeket, és kedvünkre nézelődni. A hajó kirándulás során, az első helyen kb 3 óra szabad idő voltegy souvlaki ebéddel egybe kötve majd a következő helyen kb 2 óra szabad program volt,majd egy fél órás nyílt vízi úszkálás.
Az első olyan hely volt ahol az idegenvezető nem azt éreztette velünk hogy, de jó hogy itt vagy, de mikor fizeted már be magad az összes fakultatívra. Úgymond szabadjára voltunk engedve a szigeten, ami eleinte fura volt de hamar rájöttünk hogy ez így nagyon jó. Persze ha segítségre volt szükség, akkor maradéktalanul megkaptuk. Főként norvég, svéd, finn, osztrák turistákkal van tele, akik teljesen kúltúráltak.
Szerintem a helyi emberek közül nem csak az éttermi dolgozok a kedvesek, hanem a többi is. Nagyon közvetlenek,ezt többször is tapasztaltuk.
Az éttermekben szerintem elég nagy a választék, a halas ételek drágábbak, de a gyros 2,5, a tál 7-9 között, egy mousaka szintén, a halas ételek pedig 14-tőle kezdődnek.