Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2018.08.12 -1 4 15731

Értem, tehát az én hibám (is), hogy nem írtam le előre fórumon egy krétai nyaralás minden lehetséges aspektusát, nem találtam ki a gondolataidat, úgy is, hogy mondjuk nem tudtam, hogy olvasod a topikot. Sőt, nem találtam ki, hogy neked mondjuk Kefalónia jobban tetszik, mint dél-Kréta, és ezért szintén hibás vagyok, személyesen. Azt hiszem, eddig ezzel te viszed a pálmát az internetes fórumokat félreértő és ügyfélszolgálatnak tekintő olvtársak népes táborában, ekkora vicces arcátlanságot kitalálni sem tudtam volna :-) :-) :-)

 

Továbbá, ha jól értem, azt hiszed, hogy elloptam egy Bertrand de Beaufourt nevű francia ember személyazonosságát, és a nevében magyarul kommentelek, csúnyán, őt befeketítve.

 

Összességében azt kell mondjam, hogy te tényleg hülye* vagy :-)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

* A hülyeség bonyolultabb. Az egy viselkedési forma. Hülye az, aki mindig elbeszél a pohár mellett. (...)  Arról akar beszélni, ami a pohárban van, de hogy, hogy nem, elbeszél mellette. Esetleg közérthetőbben: ő az, aki mindig bakot lő; olyankor kérdezi meg valakitől, hogy na és hogy van a kedves neje, amikor az illetőt épp elhagyta az asszony. (...) A hülyék nagyon kapósak, különösen társasági alkalmakkor. Mindenkit zavarba hoznak, de azután remekül ki lehet őket tárgyalni. A pozitív esetekben diplomata válik belőlük. Elbeszélnek a pohár mellett, ha épp nem ők lőttek bakot, másra terelik a szót. De minket ők sem érdekelnek; a hülye sohasem kreatív, ő csakis készből dolgozik, úgyhogy nem házal kéziratokkal a kiadókban. A hülye nem mondja azt, hogy a macska ugat, viszont olyankor emleget macskát, amikor kutyáról van szó. Keveri a társalgás szabályait, és amikor jól kever, akkor lenyűgöző. Azt hiszem, kihalófélben lévő fajta, kimagasló polgári értékek hordozója. Verdurin-szalon, sőt, Guermantes-ék háza való neki. (Umberto Eco)