L.V.E. Creative Commons License 2018.08.10 0 0 28490

Sziasztok!

 

4 gyermekes család vagyunk, házunk bővítéséhez szeretnénk igényelni a CSOK-ot. Számlavezető Bankunk jogásza szerint nem vagyunk jogosultak rá, mert az általunk tervezett munkálatok nem férnek bele a CSOK-követelményeibe. Szerintünk nincs igaza, hiszen a házunk alapterülete 15 nm-rel nőni fog (tetőtérben egy plusz  szoba), sőt, ha mindent belszámolunk, akkor összesen 45 nm-rel nő a ház hasznos alapterülete.

Röviden, miről is van szó: házunkhoz düledező, lapostetős melléképület (30 nm) tartozott, amit elbontottunk, alapját megerősítettük (vasbeton). Az építész terveiben szerepel: új fal felépítése, látszógerendás fafödémmel, és ennek az újjáépített épületrésznek a tetőterében (ami eddig nem volt, hiszen lapostetős épület volt korábban) alakítanánk ki egy 15 nm hasznos alapterületű szobát. Ezt az régi lapostetős épület helyén épülő új részt összekötnénk a már meglévő házunkkal a kettő közti közös fal egy részének kiverésével.


A korm. rendelet szerint:

Bővítésének minősül

  • a lakás hasznos alapterületének legalább egy lakószobával történő növelése érdekében végzett építési tevékenység, ideértve az építmény térfogatnövelésével nem járó tetőtér-beépítést is;
  • emelet-ráépítéssel vagy tetőtér-beépítéssel létrehozott lakás akkor, ha az emelet-ráépítés vagy tetőtér-beépítés révén nem jön létre két új, önálló albetétként nyilvántartott lakás.

Úgy gondolom, ezeknek a feltételeknek megfelelünk.

Kérem segítsetek eligazodni, jogosultak vagyunk, vagy nem?

 

Köszönöm, ha írtok!