ívfény Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 89439

háát, ha unod a kérdéseim, csak szólj és nem abajgatlak velük!, de addig is!

"Hogyan emelkedhet veszélyes feszültségszintre a kádad, amikor az EPH segítségével elektromosan össze van kötve egy baromi jó földelő szondával?

például a földelés érintkezése, idők folyamán gyengült az villanyóra dobozban, kh-ás, vagy eltört a vezeték és, vagy érintkezik vagy nem!? hiába az elvileg jó föld, ha rosz a zérintkezés, vagy nincs, vezetéktörés miatt! tessék! életszerű helyzet!, mivel már tapasztaltam ilyet!, addig matattak, új bekötésekkel a szerelő dobozban, míg eltört a földelés drótja így, mintha nem is lett volna földelés.

"Ha jó a földelésed, akkor azon a kádon még 10 volt sem fog megjelenni,"

az, hogy jó a földelés, az relatív dolog, mert csak én gondolom, hogy jó, mert amit leütött a 3 fázisú bekötéshez a szerelő, egy szál 2 méteres 10-es átmérőjű, körűli vasdarabot, ahhoz a felülethez képeszt nekem, legalább 500xor annyi van! és, ha az a szál vas megfelel a szabványnak, vagy az elvileg biztonságos, akkor az én földem legalább 500x-or biztonságosabb. de ettől, még lehet, hogy nem így van?

"Úgy néz ki, hogy az összes kérdésed arra irányul, hogy "jaj-jaj baleset érhet engem akkor, ha leszarom a biztonsági előírásokat"."

ezt nem is tudom miből gondolod?? egyáltalán nem laszarom, hanem éppen, hogy azért lovagolok egy kérdésen, amíg meg nem értem tökéletesen és meg nem bizonyosodok róla, hogy maximális a magam és családom biztonsága, mert csak egy életünk van és, arra szeretnék vigyázni, minden eszközt kimerítve, hogy a maximális biztonságban üzemeljenek az elektromos eszközök a lakásban és ne időzített bombaként adott esetben... itt csak infókat és, tudást szeretnék gyűjteni a hozáértőbbektől, többek közt a személyedben is, de, ha találok arra alkalmas szakembert, akiben megbízok, tőle is meg fogom kérdezni a kérdéseim, és megcsináltatom vele a legbiztonságosabb megoldást, de sajnos, csak olyanra tellet eddig, aki egy 2 méteres levert vaskarót jó földelésnek tekint...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (89435)