Ati_66 Creative Commons License 2018.08.06 0 0 194049

Nem vagyunk egyformák, de azért szólok én az IM előtt egy héten értem el a heti 14 óra körüli edzés időt tavaly és 10 óra feletti is csak további 3 héten jött össze. 

Tavaly az őszi maratonon még ennek meg is ittam a levét, mert az IM után lassan elhagytam a bringát és a futás mennyisége ugyan fokozatosan emelkedett, de az augusztus közepétől lassan elhagyott kerékpározás miatt a csökkenő heti terheléssel párhuzamosan a formám is leszálló ágba került.

 

Ha már most 14 órányit edzel akkor a cél verseny előtt mennyit fogsz? Ezt a 14 órát sokkal nagyobb intenzitással nem biztos, hogy erőltetni kéne, akkor pedig hogyan lesz meg a fejlődéshez szükséges terhelés növelés, miközben az időtartam jelentősen csökken majd (kevesebb bringa és a magasabb intenzitású futások rövidebb távja és így ideje miatt)?

 

Most az októberi terep maratonra készülve éppen próbálom úgy összerakni a bringás és futós edzés időtartamot, hogy fokozatos emelés mellett csak a verseny előtt 3-4 héttel érjem el a kb heti 12 órát, ami kb a duplája lesz a verseny időtartamának. A múlt héten értem el a 9 órát .3 hét múlva kb 10-10,5 óra és kb 6 hét múlva 12 óra a terv, amit  a 9. hétig kb tartani, minimálisan növelni akarok, majd az utolsó 3 hét a "tapering" amikor már csökkenhet a heti terhelés időtartama a verseny pedig 10.20-án 12 hét múlva lesz.  

Előzmény: Spenót (194046)