advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.03 0 0 1937

"Advocatusz barátotok végül is azt bizonygatja, hogy aminek tudományos megismerhetősége nincs, az NINCS"

Tudod théta, ez az a mondat, ami egyfelől ordas hazugság - másfelől meg ami miatt mi sosem fogjuk megérteni rendesen egymást. Te nem racionálisan gondolkodsz - ellenkezőleg, a doktrinált mágikus gondolkodás iskolapéldája vagy, ezért írsz ilyen hülyeségeket. A valóságban én még véletlenül sem mondom azt, hogy aminek nincs tudományos megismerhetősége, avagy éppen csak még nem ismerjük - az nincs. Azt írom, hogy azt egyáltalán nem ismerjük, NEM TUDUNK RÓLA SEMMIT, még a puszta létét sem tudjuk bizonyítani - és ameddig ez így van, addig nincs is értelme annak, hogy foglalkozzunk vele.

Te, meg a vallásilag doktrináltak ehhez képest nekiálltok, és kitaláljátok, hogy pontosan hogy is néz ki (szerintetek) az, ami valójában feltehetően nincs is, teleírtok könyvtárakat a feltételezett valami mibenlétéről és feltételezett tulajdonságairól - mi több, akár vallásháborúkat kreáltok/kreáltatok, embereket máglyán megégettetek - mert merészeltek ezekről másképpen gondolkodni...

Itt sem csinálsz semmi mást, mint hitet térítesz. Gondolsz valamit - mágikusat - és utána nem bírod elviselni, hogy ez az elképzelés egy másodpercig sem tud racionális gondolkodás mellett talpon maradni.

Képzeld el, én nem mondom azt, hogy "nincs hallhatatlan lélek" - én azt mondom, hogy a világon semmiféle bizonyíték nincs arra nézve, még közvetett sem - hogy lenne ilyen, nem következik semmilyen jelenlegi ismeretünkből a szükségszerűsége, és igen, sajnos úgy néz ki, hogy a személyiségünk, a tudásunk, az intelligenciánk az bizony a fejünkben lévő idegsejt-halmazban zajló elektrokémiai folyamatok összessége, és nem több, nem is kevesebb ennél, és minden bizonnyal a halálunkkal ez egyszerűen eltűnik, az általa hordozott rendezett-strukturált dinamikus információhalmaz megsemmisül.

Hogy te ezt nem hiszed, nem fogadod el? Magánügy, de próbálj akkor érvekkel vitázni - és ez nem megy. Rendre összefüggéstelen hülyeségeket hozol elő, és sajnos nagyon nyilvánvaló, hogy te meg vagy róla győződve, hogy ezek között van összefüggés. Pedig nincs.

Előzmény: zöldkomcsi. (1936)