KissMe Creative Commons License 2018.07.25 0 0 59309

Majdnem 20 évvel ezelőtt dolgoztam egy kis kft-nél, magyar-külföldi vegyes tulajdonban volt. Termelő cég, egy telephelyen volt az üzem, irodák egy kis házban, barátságos kollégákkal. Nagyon kevés fizetést kaptam, nem azért mentem oda az előző helyemről, mert több lett a pénz, hanem mert ugródeszkának szántam a céget és a pozíciót is. Kb. egy év után egyik reggel fölvettem a telefont (vezetékes, régimódi), mert hívnom kellett volna egy üzleti partnert. Azt mondta be a rögzített hang, hogy a vonalat ideiglenesen kikapcsolták. Azt hittem, félretárcsáztam, vagy ilyesmi. Néhány perc múlva újra próbáltam, megint ugyanaz, nem tudtam kimenő hívást indítani. Kérdeztem a kollégákat, ők sem tudnak senkit hívni? Később előkerült az egyik pénzügyes beosztott, kicsit ideges volt, és azt mondta, ebben a hónapban nem tudták befizetni a telefonszámlát, de már folyamatban van. Mivel késett a fizetés, ezért kikapcsolták a vonalakat, de már intézi, hogy igazolja a befizetést, és visszakapcsoljanak mindent. No, én akkor elgondolkodtam, hogy vajon, ha egy telefonszámlát nem tudnak befizetni, mi lesz az én fizetésemmel? Megkapom-e, még azt a keveset is? Felmondtam. Egy hónap keresés után találtam másik munkahelyet, sokkal több fizetést adtak, meg prémiumot, meg még szakmailag is fejlődtem, én ennek örültem.

Az a kis kft. azóta is vidáman működik, sőt, a régi telephelyre új üzemcsarnokot építettek, bővült a termelés, és nőtt a dolgozói létszám is.

Nem tudom, a nonprofit szférában milyen a finanszírozás, de egy termelő vállalat simán képes lehet fordítani a helyzetén. Én talán egy kicsit elkapkodtam a döntést a felmondásról, ott is jó helyem lehetett volna, ha megvárom, amíg jobbra fordulnak az idők.

Előzmény: 45445434343 (59307)